Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Exploze v centru Litovle. Pro popáleného muže letěl vrtulník

, aktualizováno 26. září 2021, 7:56

Výbuch plynu otřásl v sobotu odpoledne ulicí 1. Máje nedaleko litovelské radnice. Exploze zasáhla zejména dvorní trakt budovy. Na místě zasahovali hasiči a záchranáři, příčiny události bude prověřovat policie. Při explozi došlo k vážnému zranění jednoho člověka, z okolí hasiči evakuovali devět lidí.

„Dům je po výbuchu poničen. V péči zdravotnické záchranné služby je jedna osoba, evakuovali jsme sedm osob a dvě děti ze sousedního objektu,“ popisoval situaci mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Radek Buryánek, s tím, že na místě situaci řeší také plynárenská pohotovost.

Vážný stav poraněného mladíka si vyžádal i přílet helikoptéry letecké záchranné služby. "Pacient utrpěl popáleniny na celém těle a inhalační trauma, musel být převeden na umělou plicní ventilaci," sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková. Mladého muže s těžkými popáleninami transportoval vrtulník na specializované popáleninové centrum ostravské fakultní nemocnice.

O události informoval na sociálních sítích i starosta města Viktor Kohout. „Volali mi zástupci složek integrovaného záchranného systému. Na místě je nyní odpojena elektrická energie i plyn. Další sousední nemovitosti jsou, doufejme, v pořádku. Sousedé jsou dle bezpečnostních předpisů mimo dosah nebezpečí. Spolubydlící osobě postižené bytové jednotky město zajistilo dočasné ubytování, uvedl starosta Kohout. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, FB - Viktor Kohout

Štítky Hasiči, zásah, výbuch plynu, HZS Olomouckého kraje, Litovel, Hasičský záchranný sbor, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exploze v centru Litovle. Pro popáleného muže letěl vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.