Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Výbuch v rodinném domě v Litovli způsobila neznámá látka, uvedla policie

Sobotní výbuch v rodinném domě v centru Litovle má podle policie na svědomí zatím neznámá látka. Kriminalisté včera nechali trosky prohledat speciálně vycvičenými psy na vyhledávání ohnisek požárů a drog. Původní verze mluvila o výbuchu plynu.

"Podle dosavadních poznatků nezjištěným způsobem došlo k detonaci neznámé látky v bytové jednotce domu. Při výbuchu byl zraněn sedmatřicetiletý nájemník bytu, který byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Ostrava," potvrdil dnes mluvčí policie Libor Hejtman.

Zda kriminalisté v domě objevili drogy nebo látky potřebné k výrobě drog, police nesdělila. O tom, že se zde vaří pervitin, spekulují obyvatelé Litovle na sociálních sítích. Žena, která v domě žila se zraněným mužem, však v televizi Nova odmítla, že by se uvnitř dělo cokoliv protizákonného. 

Exploze zničila dům v sobotu po půl šesté odpoledne. "Při explozi došlo k devastaci střechy a vnitřních prostor domu a k poškození dvou vozidel zaparkovaných pod bytovou jednotkou. Výše škody prozatím nebyla stanovena," podotkl mluvčí policie.

Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení

V neděli místo prozkoumali statici, kriminalisté, specialisté z odboru kriminalistické techniky a expertíz, vyšetřovatel hasičů a psi na vyhledávání ohnisek požárů a návykových látek.

"Veškeré okolnosti, příčiny a souvislosti exploze jsou předmětem dalšího šetření. Olomoučtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, na které trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let," dodal mluvčí policie.

Zraněný muž je nyní na popáleninovém centru ostravské fakultní nemocnice. "Je ve vážném, ale stabilizovaném stavu a v tuto chvíli není v bezprostředním ohrožení života," řekla dnes odpoledne mluvčí nemocnice Petra Petlachová

Jeho spolubydlící město Litovel zajistilo náhradní ubytování. Domy v sousedství jsou ze statického hlediska v pořádku.

Výbuchem poničený dům v centru Litovle od neděle prohledávají vyšetřovatelé i policejní psi cvičení na vyhledávání ohnisek požárů a drog. Kriminalisté zjišťují příčiny včerejší události, podle prvotních zjištění hasičů měl v domě explodovat plyn....

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor ČR

Štítky výbuch, rodinný dům, neznámá látka, drogy, Litovel, policie, dům, Fakultní nemocnice Ostrava, TV Nova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výbuch v rodinném domě v Litovli způsobila neznámá látka, uvedla policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.