Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Prohlédněte si výstavu Jindřicha Štreita v olomouckém Globusu

PR článek

Stejně jako v loňském roce se v prostorách hypermarketu Globus Olomouc uskuteční výstava světoznámého fotografa Jindřicha Štreita, který citlivě zdokumentoval činnost olomouckého mobilního hospice Nejste sami, paliativní péči a atmosféru v rodinách loučících se se svými odcházejícími blízkými. V souvislosti s výstavou bude od 14. do 20. října probíhat v olomouckém hypermarketu Globus také charitativní prodej, v rámci něhož za každý prodaný kus Královského koláče obdrží hospic Nejste sami 30 Kč.

Fotografie Jindřicha Štreita budou v prostorách hypermarketu vystaveny při příležitosti „celostátní kampaně DOMA“ a část fotografického cyklu nazvaného „…s láskou“ bude k vidění rovněž v nákupním centru Olomouc CITY. Oproti loňskému roku bude výstava nově ozvláštněna o interaktivní trojhran „Než zemřu, přeji si…“, na který mohou návštěvníci napsat svá přání.

Cílem výstavy je zvýšit veřejné povědomí o službách, které hospic poskytuje. „Dlouhodobě usilujeme o to, aby měl každý člověk v Olomouci a okolí nárok na důstojnou smrt. Každý si minimálně zaslouží, aby o této alternativě umírání v domácím rodinném prostředí věděl. A pevně doufám, že výstava fotografií jednoho z nejvýznamnějších fotografů současnosti Jindřicha Štreita v těchto prostorách nám pomůže na naši práci upozornit a upoutat pozornost,“ uvedl Martin Štainer, předseda správní rady mobilního hospice Nejste sami.

A jak k tomuto náročnému tématu přistupuje sám autor výstavy? „Práce mobilního hospice si nesmírně vážím. Jsou to opravdu těžké příběhy. Ale nejsou to rozhodně příběhy jenom smutné. Je zřejmé, že lidem, kteří pomaličku odcházejí, dodává pobyt doma a paliativní péče sílu,“ zdůrazňuje fotograf Jindřich Štreit.

Posláním domácí specializované paliativní péče je umožnit smrtelně nemocným dospělým klientům i dětem strávit poslední chvíle života v domácím prostředí a obklopeni těmi nejbližšími. A protože společnost Globus dlouhodobě podporuje různé společensky prospěšné projekty, v rámci svého charitativního programu Globus Lepší svět darovala v loňském roce Nejste sami – mobilnímu hospici 100 000 Kč a zorganizovala pro něj rovněž charitativní prodej koláče. Díky zákazníkům byl z prodeje koláče v roce 2020 předán šek na úžasných 28 988 Kč.

Jelikož vloni na tuto akci od zákazníků olomoucký Globus získal spoustu velmi kladných ohlasů, i letos výstavu fotografií Jindřicha Štreita doplní o charitativní prodej. Za každý prodaný kus Královského koláče od 14. do 20. října v olomouckém hypermarketu daruje Globus Nejste sami – mobilnímu hospici 30 Kč. Více informací najedete zde.

Pokud byste rádi záslužnou činnost hospice podpořili, jednou z možností je právě zakoupení výše uvedeného Královského koláče z Poctivé výroby Globus. Další možností je příspěvek formou dárcovské SMS nebo zaslání jednorázového daru poukázaného na účet mobilního hospice 2901000090/2010. Více informací se dozvíte na odkazu Jak pomoci.

Děkujeme všem, kteří pomáhají dělat svět o trochu lepším místem.

Váš hypermarket Globus Olomouc

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Globus, Štreit, výstava, Olomouc, Jindřich Štreit, koláč, fotograf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohlédněte si výstavu Jindřicha Štreita v olomouckém Globusu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.