Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Elektronika, drogerie či obuv. U nádraží v Přerově má vzniknout nákupní park

Nabídka obchodních prostor se má v Přerově dál rozšiřovat. Nové nákupní centrum plánuje společnost RP Přerov nedaleko Tesca u vlakového nádraží. Areál s osmi prodejnami by měl být podle plánu v provozu v roce 2023. Další prodejny se začnou stavět také u Kauflandu v Lipnické ulici.

Nový nákupní park se má začít stavět příští rok v dubnu v areálu společnosti Kazeto. Ta využívá k výrobě kufrů či krabic převážně jednu hlavní halu a zbytek prostor pronajímá. Právě v této oblasti má vzniknout nákupní park. Informaci získala ČTK z databáze posuzování vlivu projektů na životní prostředí EIA.

Projekt firmy RP Přerov počítá se stavbou jednopodlažní budovy, ve které má být osm velkých prodejen například se spotřební elektronikou, drogistickým zbožím, obuví, oděvy či nábytkem. Nové obchodní centrum je projektováno s celkovou prodejní plochou 4100 metrů čtverečních. Do prodejen se má vstupovat přímo z nového parkoviště, které pojme 165 automobilů.

Vytrvalý rozvoj prodejní plochy ve městě nezažívá v regionu pouze Olomouc. Rozloha obchodních center narůstá také v Přerově, ve kterém žije 47 tisíc obyvatel. A další projekty investoři plánují nebo začínají s výstavbou.

Nákupní oblast u přerovského Kauflandu na Lipnické ulici se rozšíří o další tři desítky obchodů

Nákupní park s několika prodejnami je už několik let v provozu u hypermarketu Kaufland v severní části Přerova poblíž Lipnické ulice. U hypermarketu se nyní chystá stavba dalšího obchodního centra se zhruba 30 prodejnami a rychlým občerstvením. Obchodní centrum má být postaveno na pozemcích nedaleko hlavního silničního tahu. Zabrat má zhruba 44.000 metrů čtverečních. Součástí záměru je parkoviště pro 381 automobilů.

Přerované mohou od roku 2016 využívat i nabídku obchodů dvoupatrového nákupního centra Galerie Přerov. Moderní obchodí komplex má prodejní plochu 13.000 metrů čtverečních a šest desítek prodejen. Nákupní centrum se supermarketem a několika prodejnami bylo o rok později zprovozněno i v areálu bývalých Želatovských kasáren.

Blíží se otevření nového Kauflandu. Má přinést supermoderní nakupování

Vlajkovou lodí pro celou Moravu má být moderní prodejna Kauflandu, která se ve druhé polovině října otevře v Olomouci na Tabulovém Vrchu. Dojde tak k dalšímu rozšíření prodejní plochy velkých obchodů, které jsou ve stotisícovém městě k dispozici....

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Skasko

Štítky Obchod, nákupní centrum, hypermarket, nákupní park, parkování, doprava, Přerov, obchodní centrum, Kaufland, Tesco, projekt, metr čtvereční, KAZETO, GALERIE Přerov, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elektronika, drogerie či obuv. U nádraží v Přerově má vzniknout nákupní park  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.