Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Lidé z okolí prostějovské diskotéky jsou zoufalí. Město slíbilo, že si na ni posvítí

Hluk, nepořádek, ničení majetku nebo prodej drog. Na to si už řadu let stěžují lidé, kteří bydlí v blízkosti prostějovského Disco Clubu Morava. Město nyní slíbilo, že si na oblíbenou diskotéku posvítí. Provozovatel klubu zase řekl, že vybuduje například odhlučnění.

"Řešíme to už devět let a máme pocit, že město s tím nic dělat nechce. Přitom my tady už nemůžeme žít. Trpíme hlukem, je tady nepořádek, trestná činnost, dealují se tady drogy, ničí majetek a to vždy po celou noc. Snižují se zde ceny nemovitosti, už jsme v podstatě vyloučená lokalita," stěžuje si jedna ze sousedek prostějovské diskotéky Hana Pospíšilíková.

Radnice nyní přislíbila, že se na klub zaměří. Již v minulosti krajskou hygienickou stanici opakovaně žádala například o měření hluku v přilehlých bytech. 

"Dále jsme požádali o provádění opakovaného či kontinuálního měření hluku ve dnech pořádání hudební produkce po určitou přiměřenou dobu, na základě kterého by bylo možné shromáždit komplexnější údaje o dodržování zákonných limitů," sdělil primátor Prostějova František Jura (ANO).

Měření hluku prokázalo překročení limitů

V minulosti už dvě měření hluku překročení limitů prokázala a hygienici zahájili přestupkové řízení. Podle primátora bude na klub zejména při ukončení provozní doby v ranních hodinách také více dohlížet městská policie. 

"V uplynulých třech měsících zde strážníci řešili šest přestupků proti veřejnému pořádku. Šlo o rušení nočního klidu a znečišťování veřejného prostranství. Současně také dohlížejí na okolní ulice. V tom bude městská policie pokračovat," slíbil primátor.

Buduji protihlukovou stěnu 

Provozovatel Disco Clubu Morava Jaroslav Budík řekl, že stížnosti obyvatel vnímá a všechny problémy chce řešit. 

"Právě teď řeším protihlukovou stěnu, kterou chci mít co nejdříve hotovou. Bohužel jsem podnik převzal a nevěděl jsem, že tady budou takové problémy. Byl jsem ujištěný, že to bude vyřešené, ale nebylo, takže teď se tomu musím věnovat, místo abych se věnoval provozu klubu," vysvětlil provozovatel diskotéky.

Lidé z okolí ovšem optimismus už moc nesdílejí. "Vždycky to byly všechno jenom sliby," kroutila hlavou Hana Pospíšilíková.

Stížnosti občanů na hluk z Disco Club Morava sílí. Čeká se na výsledky měření hluku a zřízení kuřárny

Prostějovská radnice řeší opakující se stížnosti obyvatel Lužické ulice, kterým vadí nadměrný hluk, vycházející z těsně přiléhající ulice, v níž sídlí Disco Club Morava (DCM). Ačkoli je diskotéka oficiálně otevřena v pátek a v sobotu, hudební...

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB DCM Prostějov

Štítky diskotéka, hluk, nepořádek, stížnosti, Disco Club Morava, radnice, Prostějov, Morava, primátor, Krajská hygienická stanice, František Jura, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé z okolí prostějovské diskotéky jsou zoufalí. Město slíbilo, že si na ni posvítí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.