Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Speciální síly z Prostějova vydaly tradiční kalendář. Pro zájemce je limitovaných 300 výtisků

Speciální síly generála Moravce z Prostějov ve spolupráci s nadační fondem vydaly kalendář na rok 2022. Zájemci si mohou koupit jeden ze tří stovek výtisků z limitované série. Nadační fond pomáhá rodinám vojáků, kteří ve službě utrpí úraz nebo zemřou. Kalendář vojáci vydávají pravidelně od roku 2003.

"Hlavním úkolem Nadačního fondu speciálních sil generála Moravce je rychle se postarat o příslušníky speciálních sil a jejich rodiny, pokud utrpí úraz s trvalými následky nebo při plnění služebních úkolů přijdou o život," uvedl předseda správní rady fondu Vladimír Ganzar.

Limitovaná série kalendáře na rok 2022 má 300 výtisků. Kalendář má rozměr A2 a dárce přijde na 601 korun. Speciální síly kromě toho nabízí také sadu tří pamětních mincí se znaky útvarů speciálních sil vydávanou k 10. výročí založení nadačního fondu.

"První desítky kalendářů jsou již objednané a věřím, že letos prodáme všechny výtisky. Výtěžek z prodeje po odečtení nákladů připadne nadačnímu fondu. Loni se nám podařilo prodat všech asi 150 kalendářů, letos jich máme více," dodal Ganzar. 

Prostějovská 601. skupina speciálních sil je od ledna roku 2015 součástí Armády České republiky, dříve patřila přímo pod vojenskou rozvědku. Její vojáci se pravidelně účastní zahraničních vojenských misí, v minulosti například lovili teroristy v Afganistánu. Ve světě a v NATO mají prostějovské speciální jednotky velké renomé. 

Čeští vojáci se v Afghánistánu stali terčem bombového útoku, jeden z nich je těžce zraněný

V Afghánistánu bylo dnes zraněno při útoku na hlídku pět českých vojáků. Jeden byl zraněn těžce, po operaci je mimo ohrožení života. Další voják zůstává v nemocnici. Tři vojáci byli z nemocnice propuštěni a vrátili se ke své jednotce. Atentátníci...

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nadační fond speciálních sil generála Moravce

Štítky kalendář, speciální síly, nadační fond, Prostějov, speciální jednotky, NATO, Armáda České republiky, Afghánistán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alexandra Geršlová

Dobrý den, kde si můžu kalendář koupit? Geršlová

Sobota, 20. listopadu 2021, 16:03Odpovědět

Speciální síly z Prostějova vydaly tradiční kalendář. Pro zájemce je limitovaných 300 výtisků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.