Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Část Olomouce je bez tepla, teplárna má poruchu na centrálním zdroji

, aktualizováno 29. listopadu 2021, 14:25

V části Olomouce jsou dnes od rána omezené dodávky tepla a teplé vody. Dodavatel má totiž poruchu na hlavním zdroji energie. Dodávky by se měly plně obnovit ve středu, přednostně jsou zásobovány školky, školy a zdravotnická zařízení.

První problémy s dodávkou tepla se objevily již v neděli večer. "Jde o havárii na centrálním zdroji v Olomouci. Střídavě se snažíme pouštět výkon do teplé vody a do topení, prioritně se topí ve školách a školkách. Výhled, do kdy bude závada odstraněna, zatím nemáme," potvrdil dopoledne dispečer společnosti Olterm & TD Olomouc.

Na webových stránkách firma oznámila, že dodavatel bude postupně najíždět na náhradní zdroje. V návaznosti na to pak budou obnovovány dodávky do všech odběrných míst. Obnovení dodávek se podle webových stránek může protáhnout až do středy odpoledne. 

V Olterm & TD Olomouc má podíl 66 procent společnost Veolia Energie ČR. "Na odstranění havárie intenzivně pracujeme, plánujeme obnovit sto procent dodávek tepla k 1. prosinci," uvedl Kamil Vrbka, ředitel regionu Střední Morava Veolia Energie ČR. 

"To je super v tomhle počasí. Přemýšlím kam zavolat a kdo je vlastně dodavatel," zlobila se dnes dopoledne jedna z Olomoučanek Petra Adámková.

Porucha se objevila v neděli večer

V průběhu dne společnost Olterm & TD Olomouc uvedla, že porucha jednoho z hlavních tepelných zdrojů pro město Olomouc se v teplárně objevila v neděli kolem 22 hodiny. "V současnosti je dodávka tepelné energie zajištěna náhradním způsobem. Jsme však nuceni uplatnit regulaci v dodávkách tepla," uvedla firma.

Do bytových domů a do škol bude přerušovaná dodávka teplé vody, vytápění bude omezeno o 30 procent. Zdravotnická zařízení budou zásobována bez omezení, dodávky do průmyslu budou omezeny o 20 procent.

Olomouc chce vložit teplárenskou infrastrukturu do firmy Olterm & TD

Olomoucká radnice chce vložit městskou teplárenskou infrastrukturu do společného podniku Olterm & TD, který zásobuje teplem téměř 29 tisíc bytů v Olomouci a Hlubočkách. Město má nyní v Oltermu & TD zhruba třetinový podíl a majoritní balík akcií...

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky teplo, porucha, dodávky, Olterm & TD, Olomouc, teplá voda, OLTERM & TD Olomouc, a.s., Veolia Energie ČR, Petra Adámková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část Olomouce je bez tepla, teplárna má poruchu na centrálním zdroji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.