Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Hasiči likvidovali požár podkroví rodinného domu ve Chválkovicích. Jeden z nich se zranil v obličeji

Čtyři jednotky hasičů v noci zasahovaly při požáru podkroví rodinného domku v olomoucké místní části Chválkovice. Oheň se rozšířil od komína, podkroví rychle zavalil hustý a nebezpečný kouř. Jeden z hasičů se při zásahu lehce zranil v obličeji. Škoda je přes milion korun.

U požáru v Kubatově ulici zasahovaly profesionální jednotka z Olomouce a dobrovolní hasiči z Chválkovic, Černovíra a Bohuňovic. Dým se rozšířil po celém domě, k rychlé lokalizaci hasičům pomohlo speciální zařízení pro hašení zvané Cobra.

"Z prostor zasažených požárem a zakouřením hasiči do bezpečí před objekt vynosili vybavení a různý majetek," popsal mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Při zásahu hasiči dbali i na to, aby se požár nerozšířil na sousedící rodinné domy, na místě se snažil obyvatele domu uklidnit i člen posttraumatického týmu z řad hasičů.

Hasiči při zásahu postupně dohledávali skrytá ohniska a odkryli i část stropní konstrukce. Objekt také ochladili a postupně odvětrali s využitím přetlakové ventilace. Obyvatelům hořícího domu nabídli pomoc s uskladněním vybavení sousedé.

"Co stojí za přesnou příčinou vzniku požáru, je aktuálně v šetření, s největší pravděpodobností bude potvrzeno poškození komínového tělesa," dodal mluvčí hasičů. Dnes bude na místě pokračovat ohledání, dokumentace a další činnosti ve spolupráci s policií.

Hasiči likvidovali požár autobusu u nádraží v Prostějově. Zraněn nebyl nikdo

U nádraží v Prostějově dnes brzy ráno začal hořet autobus. Plameny likvidovaly tři jednotky hasičů, autobus byl zcela zničen. Škoda jde do statisíců korun, zraněn nebyl nikdo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky požár, komín, kouř, hasiči, Chválkovice, Olomouc, loft, rodinný dům, Bohuňovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidovali požár podkroví rodinného domu ve Chválkovicích. Jeden z nich se zranil v obličeji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.