Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Chlapcům ujel autobus, v mrazivé noci šli přes dvacet kilometrů do Prostějova pěšky. Pátral po nich vrtulník

Policisté, psovodi a vrtulník s termovizí pátrali v noci na pondělí na Prostějovsku po dvou chlapcích, kteří se nevrátili domů. Nakonec je nad ránem našli promrzlé na předměstí Prostějova. V Brodku u Konice jim ujel autobus, tak se v mrazivé noci vydali domů do Prostějova pěšky. Je to přes dvacet kilometrů.

Rozsáhlou pátrací akci zorganizovala policie v noci na pondělí kolem jedné hodiny ráno. Na tísňovou linku volala matka, že pohřešuje svého dvanáctiletého syna a jedenáctiletého synovce.

"Uvedla, že oba chlapci v neděli večer odjeli z Prostějova do Brodku u Konice za příbuznými a měli se vrátit zpět posledním autobusem. Rodina si ověřila, že chlapci u příbuzných skutečně byli a že kolem jedenadvacáté hodiny měli odjet autobusem zpět domů. Tam však nedorazili," popsala mluvčí policie Marie Šafářová.

Do pátrání policie okamžitě zapojila všechny dostupné hlídky včetně psovodů se služebními psy a o něco později také vrtulník Letecké služby Policie ČR s termovizí.

"Kolem půl páté ráno byli chlapci díky policejnímu vrtulníku vypátráni v ulici Plumlovské v Domamyslicích. Posléze byli oba v pořádku předáni rodičům. Protože jim ujel autobus, vydali se v mrazivé noci domů pěšky," sdělila mluvčí policie.

Policie našla šestnáctiletého chlapce, který před několika týdny utekl z výchovného ústavu

Několikatýdenní pátraní po šestnáctiletém mladíkovi, který utekl z výchovného ústavu v Dřevohosticích na Přerovsku, mělo zdárný konec. Chlapce se podařilo v pořádku vypátrat několik dní po uveřejnění výzvy.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pátrání, chlapci, tísňová linka, mráz, noc, vrtulník, psovod, policie, Prostějov, Brodek u Konice, okres Prostějov, Letecká služba Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Chlapcům ujel autobus, v mrazivé noci šli přes dvacet kilometrů do Prostějova pěšky. Pátral po nich vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.