Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Jeseníky nabízejí dobré podmínky pro lyžování, na horách leží až 70 centimetrů sněhu

Dobré sněhové podmínky nabízejí návštěvníkům na konci letošního roku Jeseníky. V nejvyšších partiích hor leží až 70 centimetrů sněhu, v plném provozu jsou téměř všechny lyžařské areály a upravené jsou desítky kilometrů běžeckých tratí. V Jeseníkách nadále platí první lavinový stupeň z pětibodové škály.

Obleva zasáhla i hory, podle dispečera jesenické horské služby Ondřeje Škovránka by však neměla podmínky v nejvyšších částech hor zásadně ovlivnit. 

"Střediska v Jeseníkách jsou převážně všechna plně v provozu. Běžkařské tratě jsou frézovány od Skřítku na Alfrédku, dále z Ovčárny na Švýcárnu, na Červenohorské sedlo a Vřesovou studánku. Zprovozněny jsou i běžkařské tratě nad Kurzovní chatou. V nejvyšších polohách leží kolem 70 centimetrů sněhu. Ve Velkém Kotli platí lavinový stupeň číslo jedna a sněhová pokrývka zde dosahuje až 1,5 metru," uvedl Škovránek.

Konec roku v Jeseníkách je také ve znamení vyšší návštěvnosti, v horách jsou nejen sjezdoví lyžaři a běžkaři, ale i pěší turisté či skialpinisté. "Chaty jsou plně obsazeny, návštěvnost je vyšší, ale není to nápor," podotkl Škovránek.

Ceny skipasů se v Jeseníkách zvýší. V některých střediscích až o pětinu

Lyžaři si ve většině lyžařských středisek v Jeseníkách připlatí. Ceny skipasů se někde zvyšují až o pětinu. Důvodem je zvyšování nákladů, ale i investice do novinek pro komfortnější lyžování, což je příklad Červenohorského sedla. Sezona v...

Podmínky pro běžecké lyžování jsou výborné

Zájemci plní lyžařské areály, které se v posledních mrazivých dnech snažily vylepšit podmínky zasněžováním. Například ve Ski Aréně Karlov je po Vánocích v plném provozu již také areál Klobouk a Čerťák, v Koutech v úterý otevřeli Pohodovou sjezdovku, areál nabízí rovněž ideální běžecké podmínky. Více informací o upravenosti běžeckých tras v Jeseníkách najdou zájemci na internetu.

Nastávající obleva dorazila i do Jeseníků, v příštích dnech bidou zde vyšší teploty, sněhové podmínky ve vyšších polohách by to však nemělo zásadně ovlivnit. 

"V Koutech je nyní jeden stupeň nad nulou, na Ovčárně ve 1300 metrech máme kolem nuly. Nějaká obleva tedy je a vypadá to, že se bude oteplovat po celý den a v pátek bude obleva ještě vyšší. Možná to ovlivní areály dole při zasněžování technickým sněhem, na Ovčárně či na sedle by to však nic ovlivnit nemělo," doplnil Škovránek.

Jeseníky mají výborné podmínky k lyžování, první nápor přijde tento týden

Výborné podmínky k lyžování panují v zimních střediscích v Olomouckém kraji. Dostatek sněhu na sjezdovkách je v Jeseníkách i v areálech u Olomouce. Lyžaři dorazili do středisek i o vánočních svátcích, hlavní nápor však areály očekávají v tomto...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto cervenohorskesedlo.eu

Štítky lyžování, podmínky, běžky, počasí, hory, Jeseníky, Olomoucký kraj, Švýcárna, Ovčárna, Červenohorské sedlo, Vřesová studánka

Jeseníky nabízejí dobré podmínky pro lyžování, na horách leží až 70 centimetrů sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.