Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Ze Šumperka do Jeseníků začnou od soboty opět jezdit oblíbené skibusy

Od této soboty začne milovníky lyžování ze Šumperka do lyžařských středisek v Jeseníkách opět vozit skibusy. Speciální autobusy budou součástí integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje a v provozu budou každý víkend až do poloviny března.

Skibusy budou jezdit ze Šumperka každý víkend od 8. ledna do 13. března, jejich provoz zajišťuje společnost Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu.

Spoje pro lyžaře budou jezdit mezi Šumperkem a Jeseníkem a budou mít třináct zastávek například ve střediscích v Koutech nad Desnou, Červenohorském sedle nebo v Bělé pod Pradědem. 

Jízda po celé trase bude trvat zhruba 80 minut. První spoj ze šumperského autobusového nádraží vyjíždí v 8.05 hodin, poslední míří do Jeseníku v 16.05 hodin. Jízdní řád je například na stránkách šumperské radnice.

"Skibus by měl sloužit především všem milovníkům zimy, zimních sportů, a to především bílé stopy. Ti se díky němu pohodlně dostanou do vrcholových partií Jeseníků a mohou si tak užít nádherné výhledy z jesenické lyžařské magistrály," láká projektová manažerka společnosti Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu Iva Glacová.

V Jeseníkách začal jezdit skibus na Červenohorské sedlo

V Jeseníkách začal od dnešního rána jezdit skibus, který bude lyžaře každý víkend vyvážet na Červenohorské sedlo. Zpřístupní tak tuto oblast a nástup na Jesenickou magistrálu všem milovníkům bílé stopy. Zastávky má v Lipové - lázních, v Jeseníku...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto infosumperk.cz

Štítky skibus, lyžování, Jeseníky, Šumperk, Olomoucký kraj, Desná, Bělá pod Pradědem, Červenohorské sedlo, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Ze Šumperka do Jeseníků začnou od soboty opět jezdit oblíbené skibusy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.