Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 2. června 2024  |  Svátek má Jarmil
Bez reklam

FOTOGALERIE: Zvířatům v zoo Vánoce nekončí. Pochutnávají si na stromcích

Zvířata v olomoucké zoo slaví Vánoce i v lednu. Vždy začátkem roku zahrada dostává vánoční stromky, které prodejcům zůstaly na skladě. Naposledy to byly jedle z Hranic. Pochutnávají si na nich kozorožci, kozy, siky, mufloni, ale zelenými stromky nepohrdnou ani papoušci.

Vánoční stromky v současné době do zahrady na Svatém Kopečku přiváží prodejci, kterým zůstaly na skladě, případně si pro ně zahrada jezdí sama. Jde o neprodané stromky nebo stromky přímo z plantáží. 

"Pochutnali si na nich už kozorožec sibiřský a kavkazský, koza krétská a bezoárová, sika vietnamský i muflon a nechyběli ani papoušci,“ usmívá se zoolog Jan Kirner.

Stromky zahrada přijímá pouze od prodejců, neboť u nich je minimalizováno nebezpečí, že po odstrojení zůstane ve větvích něco, co by zvířatům mohlo ublížit. Stromek také nesmí být chemicky ošetřen, příliš zabalen nebo opatřen cedulkami. "Vítáme především jedle nebo borovice," dodala mluvčí zoo Iveta Gronská.

Návštěvníci olomoucké zoo se mohou zapojit do pravidelného sčítání zvířat

Až do poloviny února se návštěvníci olomoucké zoo mohou zapojit do sčítání zvířat v zahradě. Přelom roku totiž přinesl tradiční inventuru. Hlasovací lístek Zooinventury, na kterém jsou veškeré potřebné pokyny a rovněž soutěžní otázky, bude k...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoo Olomouc

Štítky zoo, stromky, potrava, zvířata, Vánoce, Svatý Kopeček, Olomouc, zahrada, papoušci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Zvířatům v zoo Vánoce nekončí. Pochutnávají si na stromcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.