Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Přes šest milionů za dvoupokojový byt v Přerově? Zájemci volají nepřetržitě, říká developer

Třípokojový byt v Přerově za osm milionů a 2+kk za šest? Nedaleko městského fotbalového stadionu a plaveckého bazénu začala výstavba bytového domu, který má přinést vyšší standard bydlení. Ceny bytů vzbudily ohlas a rozpaky na sociálních sítích, developerská společnost ale eviduje o nové bytové jednotky masivní zájem.

V bytovém domě, který vznikne na Seifertově ulici, bylo v nabídce 31 bytů, několik z nich už je prodaných nebo zarezervovaných. Po udělení stavebního povolení se samotnou výstavbou teprve začíná. Za projektem stojí zlínská developerská společnost GEFEST Holding.

„Zaujala nás lokalita v Přerově, myslíme si, že je velice klidná a s dobrou dostupností. Nic podobného se tam snad dvacet let nestavělo. Rozhodli jsme se pro výstavbu uzavřené rezidence s parkovacími stáními a velkými balkóny. Takové byty v Přerově příliš nejsou, zaměřujeme se i na odpočinkovou část a funkčnost balkónu,“ objasnil specifika nové budovy developer Roman Kneisl.

Stavba se šesti nadzemními podlažími má budoucím majitelům poskytnou nadstandardní podmínky pro bydlení. „Máme snahu nabídnout něco jiného, víme nějakých připravovaných rekonstrukcích domů v Přerově, ale jako my od začátku nikdo asi zatím stavět nebude. Budova sice bude na okraji sídliště, nicméně pro mě je to místo zajímavé i blízkým sportovním vyžitím, cyklostezkou i obchodním centrem," míní zástupce developerské firmy.

Studentské koleje ve vilové čtvrti odmítli občané i městská komise. Opozice upozorňuje na další kontroverzní projekt

Plán vystavět na okraji vilové čtvrti nedaleko olomouckého plaveckého stadionu dvě budovy s více než sto třiceti byty pro studenty odmítla odborná komise pro architekturu. Na kontroverzní projekt soukromého investora na výstavbu objektů...

Minimálně určité pochybnosti panovaly v diskuzích na sociálních sítích nad cenou, která se včetně DPH pohybuje okolo 85 tisíc korun za metr čtvereční. Projekt nabízí i byty 2+kk o výměře takřka 100 metrů čtverečních za takřka 8,4 milionu korun. Majitelé bytů si zde budou moct pořídit také parkovací stání, 16 míst bude venkovních a 9 v garážích.

„Z pohledu ceny problém vůbec není. Byty si najdou svého kupce. Máme nastavenou určitou cenu, pod kterou nepůjdeme a ani není důvod. Děláme i financování hypotékami a víme, jak to teď bohužel je. Navíc stavební materiály a práce zdražují a víme i o případech, kdy si lidé někde koupili byt a než se dostavěl, tak jim přišla zpráva, že musí něco doplatit. Radši jsme dali hned cenu, která by nám měla zaručit, že k tomuto nebudeme muset přikročit. Můžeme se ale podívat kolik je dnes inflace, blíží se i deseti procentům,“ objasnil za GEFEST Holding Kneisl.

Lidé ani v aktuální situaci s poptávkou na bydlení v připravovaném bytovém domě neotálejí. „Za tu chvilku, co jsme nabídku zveřejnili, tak se nám telefon netrhnul. Lidé volají nepřetržitě. Je vidět, že lidé tam tuto možnost neměli a chtějí jít do nového. Zájem je úplně super,“ těší Romana Kneisla.

S výhledem na dokončení důležitých dopravních staveb v okolí Přerova v horizontu několika let se podle něj stává město na řece Bečvě ještě atraktivnější destinací, zájem o byty mají i lidé z Olomouce nebo třeba z Hranic. „Je to také jeden z aspektů. Dopravní uzel, který vznikne u Přerova, bude velmi zajímavý. Dostupnost do Brna nebo Olomouce bude skvělá. A samozřejmě také do Zlína a do Kroměříže,“ říká odborník na oblast realit a dodává: „Aktuálně například vyměňujeme pro klientku z Brna menší pracovní byt, který má v centru Přerova. A k novému projektu říká, že cena je pro ni přijatelná. Z pohledu brněnských cen tomu rozumí, ví, že za dalších deset let bude nová stavba pořád krásná,“ uzavřel Kneisl.

Kvůli vysoké poptávce developer zdvojnásobil první etapu bytového projektu Šantovka v Olomouci

Kvůli vysoké poptávce rozšířila developerská skupina Redstone první etapu svého projektu Šantovka Living. Místo dvou bytových domů postaví u soutoku řeky Moravy a Mlýnského potoka v Olomouci čtyři domy. Téměř sedmdesátka bytů se již začala...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto GEFEST Holding

Štítky bydlení, byty, nemovitosti, reality, stavba, bytový dům, Přerov, Brno, Olomouc

Přes šest milionů za dvoupokojový byt v Přerově? Zájemci volají nepřetržitě, říká developer  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.