Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V Mrsklesích na Olomoucku hoří skládka, zasahují hasiči s těžkou technikou

V Mrsklesích na Olomoucku hoří skládka odpadu, hasiči na místě zasahují již několik hodin, skládku prohrabují a prolévají. Na místě je těžká technika. Podle mluvčího Radka Buryánka budou hasiči na místě zřejmě delší dobu, prohořívající skládku musejí postupně uhašovat. Skládka je na hranici vojenského prostoru Libavá.

Skládka začala v Mrsklesích hořet již ve středu, jednotky na místě zůstaly i přes noc, ráno se hasiči vystřídali. "Je to zásah na delší dobu. Hoří v ohnisku skládky, je zde nasazena těžká technika, musí se to rozhrabat, prolít a pokrýt pěnou. Poté se bude muset vše prohrabat dál, podle toho, jak se ohnisko šíří," uvedl mluvčí hasičů Radek Buryánek.

Zásahy hasičů na skládkách v Olomouckém kraji nejsou ojedinělé, zkušenosti mají z minulých let například s hašením požáru na skládce v Hradčanech na Přerovsku, kde v roce 2018 zasahovali dokonce dvakrát. 

Ve stejném roce mají na kontě také náročný zásah na skládce v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, hořící skládku odpadu likvidovali i v Supíkovicích na Jesenicku. U požáru skládky v Mrsklesích zasahovali také v roce 2005, kdy zde hořely pneumatiky.

FOTO: Hasiči vyjížděli k likvidaci požáru skládky v Hradčanech

Ve čtvrtek 25. července opět hořela skládka v Hradčanech na Přerovsku. Tentokrát hořely pneumatiky, hasiči naštěstí zavčas dostali požár pod kontrolu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, skládka, odpady, hasiči, Mrsklesy, Olomoucký kraj, Libavá, okres Přerov, Hradčany, Lipník nad Bečvou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mrsklesích na Olomoucku hoří skládka, zasahují hasiči s těžkou technikou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.