Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Přerov se rozloučil s oblíbeným strážníkem. Na pohřeb přišly stovky lidí

Stovky lidí se dnes v pravé poledne přišly do smuteční síně přerovského městského hřbitova rozloučit s oblíbeným strážníkem Zbyňkem Švedikem z nedalekých Prosenic. Devětatřicetiletý otec dvou kluků, sportovec a skvělý člověk zemřel zcela nečekaně v sobotu. Na sociálních sítích už rodině vyjádřily soustrast tisíce lidí.

Náhlá smrt Zbyňka Švedika zdrtila nejen jeho nejbližší, ale tvrdě dopadla na všechny přerovské strážníky a obyvatele Prosenic. 

"Stala se tragická událost a zcela nečekaně nás navždy opustil náš kamarád, manžel, táta dvou malých rošťáků, kolega a skvělý strážník, prosenický fotbalový tahoun a absolutně pohodový chlap, který nepodléhal okolním hysteriím a vždy byl majákem pozitivní nálady. Opustil nás Zbyněk Švedik," oznámil hned druhý den zdrcený ředitel Městské policie Přerov Omar Teriaki.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Soustrast již rodině na sociálních sítích vyjádřilo k pěti tisícům lidí, téměř pětistovka přidala komentář. 

"Jsem ředitelem relativně malé městské policie, takže každodenně potkávám všechny strážníky a strážnice. Nejsou pro mě jen pouhá služební čísla či nějaká jména v tabulkách, jsou to lidé, u kterých kolikrát znám jejich každodenní slasti, ale i strasti. U mnoha z nich znám dokonce jejich nejbližší rodinné příslušníky včetně dětí. Nejsou to jen moji podřízení, ale jsou to zejména moji kolegové a mnohdy přátelé," sdělil směrem k zesnulému kolegovi Teriaki.

Rakev dnes z obřadní síně vynesli přerovští strážníci, aby svému kamarádovi a kolegovi vzdali poslední hold. Policie rovněž tento týden přestala vydávat pravidelné žertovné krimizprávy. Smrt způsobená náhlou zdravotní indispozicí zasáhla také celé Prosenice, obec již oznámila, že na pomoc rodině vyhlásí sbírku.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Přerov

Štítky Zbyněk Švedik, pohřeb, strážník, Přerov, rodina, Prosenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov se rozloučil s oblíbeným strážníkem. Na pohřeb přišly stovky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.