Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Hasiči zasahují u požárů po vypalování trávy. Hoří v Potštátě, Přerově a ve Velkém Týnci

Na několika místech Olomouckého kraje zasahují hasiči u požárů po vypalování trávy. Jednotky vyjely například do Potštátu na Přerovsku, ale zasahují také ve Velkém Týnci na Olomoucku nebo u požáru trávy a chatky v Přerově.

"I dnes vyjíždějí jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů k požárům trávy, keřů, ale i lesních porostů. Vždy jde o nezvládnuté pálení trávy. Stojí to za zamyšlení, nemluvě o tom, že vypalování trávy je přestupek," upozornil mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Vypalování louky řešili hasiči v Potštátě, odpoledne vyjeli k požáru trávy a chatky v Přerově a hasili požár po vypalování trávy také ve Velkém Týnci. "Bohužel to vypadá, že i tento týden nás čeká několik podobných požárů po vypalování," povzdechl si mluvčí.

Olomoučtí hasiči dnes také pomáhali jihomoravským kolegům při požáru porostu ve Sloupu na Blanensku.

Během víkendu museli hasiči řešit přes 20 požárů trávy. Její vypalování je přitom zakázané

Během víkendu hasiči vyrazili k více než 20 požárům trávy nebo menších zahradních objektů. Podle mluvčí hasičů je to výrazně víc než obvykle. Přitom je vypalování trávy zakázané hned třemi zákony.

V neděli na dvou místech v kraji hořel les

Velmi rušný byl rovněž víkend. V neděli bojovalo s rozsáhlým požárem lesa na Libavé poblíž obce Kozlov patnáct jednotek hasičů. Plameny zachvátily zhruba pět hektarů lesa, hasiči museli vyhlásit třetí stupeň poplachu. Zásah komplikoval silný vítr a hustý kouř. Les hořel také na Přerovsku.

"Hasiči za sebou mají náročnou neděli. Řešit museli hned dva velké lesní požáry. Jednotky ze III. stupně požárního poplachu zasahovaly odpoledne v katastru obce Kozlov na Olomoucku. Dalších sedm jednotek vyjíždělo později do katastru obce Hlinsko na Přerovsku," potvrdil mluvčí hasičů Radek Buryánek.  

S rozsáhlým požárem lesa na Libavé poblíž obce Kozlov dnes odpoledne bojovalo patnáct jednotek hasičů. Plameny zachvátily zhruba pět hektarů lesa, hasiči museli vyhlásit třetí stupeň poplachu. Zásah komplikoval silný vítr a hustý kouř, který...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor

Štítky požár, tráva, vypalování, porost, les, hasiči, Olomoucký kraj, vitrifikace, Přerov, Potštát, Velký Týnec, okres Přerov, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zasahují u požárů po vypalování trávy. Hoří v Potštátě, Přerově a ve Velkém Týnci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.