Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Město Olomouc již na letošní sezónu připravuje dětská hřiště. Jaro je tady

Děti z Olomouce se v letošním roce mohou těšit na několik kompletně zrekonstruovaných dětských hřišť a jedno sportoviště. Město vyměnilo opotřebované nebo zastaralé herní prvky a provedlo i některé terénní úpravy. Za úpravu hřišť Olomouc každoročně zaplatí několik milionů korun.

Dvě nová dětská hřiště jsou v Polívkově a Svatoplukově ulici, další v městské části Droždín a obnovené je i sportoviště v parku Malého prince. Město například koupilo dopadové plochy z pryžových koberců, nové skluzavky, pružinová houpadla, houpačky, kolotoč nebo workoutové sestavy. 

Náklady na opravy byly téměř 2,5 milionu korun. "Osvědčilo se nám, že je lepší pravidelně investovat do obnovy několika menších hřišť, než za velké peníze vybudovat ročně jedno veliké. Letos plánujeme obnovit i další dvě, je to hřiště v ulici U Kovárny a hřiště v ulici Karafiátova," uvedl investiční náměstek primátora Olomouce Martin Major (ODS).

Skatepark a pumptrack na louce. Litovel chystá nová sportoviště, řeší i hluk na sídlišti

Nový skatepark a pumptracková dráha rozšíří rekreační zónu u koupaliště v Litovli. Na louce by měly nové prvky stát už letos, od domů oddělí sportoviště protihlukový val. Na ruch ze skateparku si stěžují obyvatelé sídliště Karla Sedláka, nyní jej...

Nové hřiště město postaví v lokalitě Holického lesa

Dětská hřiště v Olomouci prochází každý rok technickou kontrolou i průběžnými opravami. "Sledujeme lokality, na kterých už jednotlivé prolézačky nebo jiné herní prvky dosluhují, protože musí splňovat přísné požadavky na bezpečnost. Už nyní máme naplánované lokality, ve kterých hřiště obnovíme nebo nově postavíme v roce 2023," dodal náměstek primátora Otakar Štěpán Bačák (spOLečně).

Děti se tak dočkají obnovy hřišť v Hodolanech, ve vnitrobloku ulic Neumanova a Blanická a v ulici Lazecká. Kompletně nové hřiště chce město v příštím roce postavit v lokalitě Holického lesa. V Olomouci je v současné době 64 herních, 23 smíšených a 14 sportovních hřišť. Jejich seznam je na webových stránkách města

Přerov opět ozdobí barevné květinové koberce. Obyvatelé se mohou těšit i na novou mlžnou bránu

Na květinové koberce, muškátové pyramidy a novou mlžnou bránu se letos na jaře a v létě mohou těšit obyvatelé Přerova. První záhony z ladoněk, krokusů či tulipánů se už na trávnících ve městě začínají rýsovat v těchto dnech.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Olomouc/Václav Vežranovský

Štítky dětské hřiště, sezóna, údržba, opravy, město, Olomouc, ODS, Malý princ, Martin Major, Blanická, Droždín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Olomouc již na letošní sezónu připravuje dětská hřiště. Jaro je tady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.