Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Za požár domu v centru Olomouce může nedbalost při manipulaci s ohněm. Škoda je osm milionů

Nedbalost byla příčinou rozsáhlého požár domu v historickém centru Olomouce na Blažejském náměstí. Bytovou část a střechu zachvátily plameny v sobotu odpoledne. Oheň způsobil škodu za osm milionů korun, zraněn nebyl nikdo.

"Při vyšetřování příčin požáru se zjistilo, že šlo o neopatrnou manipulaci s otevřeným ohněm," potvrdil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Požár domu v centru Olomouce byl hasičům nahlášen v sobotu krátce před 17:00, doprovázel ho hustý dým, který byl viditelný z velké dálky. Požár se v bytové části domu rozšířil do dvou podlaží a na střechu. Kouř poškodil také další patra domu. 

Hasiči po příjezdu zabránili rozšíření ohně na okolní budovy na náměstí. Zásah byl podle Hošáka náročný, hasiči používali dýchací přístroje a výškovou techniku, zásah skončil až po půlnoci.

Nedbalostní jednání je příčinou také úterního požáru střechy dvoupodlažního domu v Olomouci-Hodolanech. Ten způsobil škodu za více než čtyři miliony korun, ani v tomto případě se nikdo nezranil. Hořela zde střecha, půdní prostory a část dvorního traktu s uskladněným polystyrenem. Požár byl pozorovatelný z velké dálky, hořící stavební materiál tvořil hustý černý dým a plameny šlehaly vysoko nad střechu domu.

Hustý dým se v sobotu odpoledne vznášel nad centrem Olomouce. Hasiči likvidovali požár domu na Blažejském náměstí nedaleko tržnice až do jedné hodiny ráno. Při zásahu využili také výškovou techniku či hasící a řezací systém Cobra. Při události...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, dům, centrum, nedbalost, hasiči, Olomouc, střecha, Blažejské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za požár domu v centru Olomouce může nedbalost při zacházení s ohněm  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.