Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Mohutný požár v Držovicích způsobil zřejmě obyvatel domu. Objekt zapálil a pak spáchal sebevraždu

Mohutný požár rozlehlého rodinného domu a zemědělských přístavků, který v úterý v Držovicích u Prostějova likvidovalo devět jednotek hasičů, má patrně na svědomí sedmdesátiletý obyvatel domu. Nejprve objekt zapálil a pak spáchal sebevraždu. Jeho tělo našli hasiči na zahradě.

Policie dnes uvedla, že případ vyšetřuje pro podezření z trestného činu obecné ohrožení a účast na sebevraždě. "Podle prvotních šetření se jako nejpravděpodobnější příčina jeví úmyslné zapálení rodinného domu jeho obyvatelem, nejedná se o majitele, který si následně bez zásahu či účasti další osoby sám sáhl na život," potvrdila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Celková škoda zatím stanovená není, řádově se podle ní bude pohybovat v milionech korun.

K mohutnému požáru do Držovic hasiči vyjeli před druhou hodinou ráno. Budova už byla celá v plamenech. "Při příjezdu bylo zjištěno, že hoří dvoupodlažní budova, osobní automobil ve vjezdu a přilehlé zemědělské přístavky na ploše 30 krát 50 metrů. Ihned bylo nasazeno pět C proudů. Do zásahu se zapojila i výšková technika a velkoobjemové cisterny," popsala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Hasiči použili termokamery a zasahovat museli v dýchacích přístrojích. Požár zlikvidovali krátce před sedmou hodinou ráno. Podle hasičů se škoda bude pohybovat mezi pěti až deseti miliony korun.

Mohutný noční požár poničil dům na Prostějovsku. Na zahradě nalezli hasiči tělo seniora

Požár rozlehlého rodinného domu a zemědělských přístavků likvidovalo v úterý v noci devět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů v Držovicích Prostějovsku. Na zahradě u domu nalezli hasiči tělo takřka sedmdesátiletého muže bez známek...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, sebevražda, žhářství, dům, Držovice, Prostějov, hasiči, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mohutný požár v Držovicích způsobil zřejmě obyvatel domu. Objekt zapálil a pak spáchal sebevraždu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.