Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

VIDEO: Jeseničtí strážníci zachránili srnku, která uvízla v bráně. Lovili už také bobra, ovce nebo tele

Kuriózní zásah za sebou mají strážníci z Jeseníku. V bráně u zdejší zahrádkářské kolonie uvízla srna a hrozilo, že se pořeže o ostré hrany a vykrvácí. Pomocí pákových nůžek strážníci zvíře osvobodili. V minulosti už chytali také bobra, splašeného koně, zaběhlé ovce nebo tele.

K zahrádkářské kolonii v ulici Karla Čapka strážníci z Jeseníku vyjeli minulý týden odpoledne poté, co operátorka přijala oznámení od jednoho z obyvatel, že ve vjezdové bráně je zaklíněná živá srna.

Zvíře kvičelo a chtělo se dostat ven. Když se srnka snažila bránou protáhnout, do tří čtvrtin těla se jí to podařilo, ale v pánevní oblasti se zasekla a nemohla dál. 

"Strážníci se srnu nejprve snažili zklidnit a chtěli přivolat hasiče. Ta brána však byla starší a byly tam nějaké ostré hrany, takže hrozilo, že se srna pořeže. Jeden ze strážníků ji proto podržel a nadzvedával a druhý jí pomocí pákových nůžek prostřihl cestu ven. Srna zraněná nebyla, žádná krev jí netekla a utekla pryč," popsal úspěšný zásah ředitel Městské policie Jeseník Martin Novotný.

Se zvířaty mají jeseničtí strážníci bohaté zkušenosti. V drtivé většině případů ovšem odchytávají zatoulané psy. "Ve spolupráci se záchrannou stanicí jsme však už lovili například bobra, který pobíhal ve Smetanových sadech. Lidé si ho pletli s hodně velkou krysou," přiblížil Novotný.

Minulý rok pak strážníci v okolí bývalého autoparku naháněli splašeného koně, ze kterého majitel spadl, a hrozila například dopravní nehoda. Vypořádat se kromě toho museli také se dvěma zaběhlými ovcemi nebo teletem, které uteklo z výběhu.

Hasiči měli v Olomouckém kraji pestrý rok. Krokodýl, panda, pes, kůň či socha světce

Krokodýl, panda, pes, kůň, automobil v potoce, zraněná turistka na vrcholu skály nebo bronzová socha světce na spadnutí, s tím vší se v letošním roce setkali hasiči v Olomouckém kraji. Kuriózních zásahů měli spousty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Jeseník

Štítky srnka, strážník, zásah, pákové nůžky, brána, bobr, tele, městská policie, Jeseník, ovce, Martin Novotný, Karel Čapek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jeseničtí strážníci zachránili srnku, která uvízla v bráně. Lovili už také bobra, ovce nebo tele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.