Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Ve Velké Týnci hasiči likvidovali požár bývalého autoservisu. V budově byly propanbutanové lahve

, aktualizováno 22. dubna 2022, 9:59

Pět jednotek hasičů likvidovalo dnes ráno požár v bývalém autoservisu ve Velkém Týnci na Olomoucku. Z budovy šlehaly plameny do výšky několik metrů, shořela i dodávka, která byla zaparkovaná u budovy. Hasiči z budovy vynesli několik propanbutanových lahví. Škody přesáhnou milion korun.

"Právě zasahujeme u požáru nízkopodlažní budovy s dílnou ve Velkém Týnci, která byla celá v plamenech. Z domu vynášíme propanbutanové láhve, které ochlazujeme, stejně jako budovy v sousedství," potvrdila dnes ráno mluvčí olomouckých krajských hasičů Lucie Balážová.

Zásah byl podle ní velmi nebezpečný, protože hrozilo zřícení střešní konstrukce. "Hasičům zásah ztěžovalo také uskladnění velkého množství propanbutanových láhví. Bylo zřízeno čerpací stanoviště," dodala. Jednalo se o budovu bývalého autoservisu, která nyní sloužila jako sklad a dílna.

Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek, shořela i dodávka, která byla zaparkovaná u objektu. Zásah byl náročný také z toho důvodu, že budova byla plná kouře. 

"Využívali jsme výškovou techniku k dohašování konstrukcí a k jejich rozebírání, vyhledávali ohniska s pomocí termokamery a vyskladňovali ohořelé vybavení. Příčinu zjišťují naši vyšetřovatelé," podotkla mluvčí hasičů.

Škoda podle ní přesáhne milion korun.

Požár zasáhl sklad olomouckého hobbymarketu. Škoda přesáhne půl milionu

U požáru v hobbymarketu na Holické ulici v Olomouci zasahovaly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Plameny ve skladové části prodejny se jim brzy podařilo dostat pod kontrolu, nedošlo tak na evakuaci obchodních prostor.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, servis, Velký Týnec, dodávka, hasiči, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Velké Týnci hasiči likvidovali požár bývalého autoservisu. V budově byly propanbutanové lahve  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.