Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Olomoučané vyběhnou na Noční běh pro Světlušku do Bezručových sadů

Projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška pořádá již jedenáctou sérii Nočního běhu, která se uskuteční po dvouleté pauze s příchodem jara. Pátého května ve večerních hodinách odstartuje Noční běh v olomouckých Bezručových sadech. Letošní ročník se uskutečňuje pod heslem „Skoč na Noční běh pro Světlušku“.

Za konceptem kampaně i letošním heslem „skoč na Noční běh pro Světlušku“ stojí David Podhola, jeden ze zakladatelů akce. Ve spolupráci s producentem Jakubem Drocárem ze společnosti PUNK FILM a režisétrem Petrem Dvořákem natočili „skákací“ videopozvánku.

V té po boku Davida Švehlíka, Judit Bardos a Pavla Batěka účinkuje také herec a režisér Milan Šteindler, který je letošní tváří běhů. „Právě Milan s vtipem dokazuje, že se běžcem s vyšším posláním může stát opravdu každý. Stačí si jen skočit, skočit s námi zaběhat,“ řekl Podhola k námětu kampaně. „Právě na této jednoduché významové paralele stojí letošní komunikace. Ve výskoku se naši aktéři změní vždy v běžce s čelovkou, respektive ve světlušky,“ dodal.

Běžci budou mít na výběr ze dvou okruhů. Kratší bude mít 2,3 kilometru, delší 4,6 kilometru. Organizátoři upozorňují, že není nutné celou trasu běžet, lze si ji jen projít a rádi uvidí zájemce všech věkových kategorií, kteří chtějí podpořit dobrou věc. Registrovat se mohou také firmy, které podpoří své zaměstnance ve sportovních aktivitách. Do běhu se opět zapojí zrakově postižení sportovci, které Světluška podporuje v aktivním životě.

Cyklistický Závod míru se znovu stane součástí elitního poháru národů

Závod míru se na Jesenicku pojede na začátku června. Bude tvořit součást Poháru národů, nejvýznamnější mezinárodní etapové akce ve věkové kategorii do 23 let. Organizátoři očekávají účast nejlepších reprezentačních týmů z Evropy i zámoří. Na...

„Účastníci se v Olomouci mohou těšit na hudební rozproudění kapely Endorfiny. O krátká 'hopsavá' vystoupení a workshopy pro běžce se postará sportovní tým JUMP IT. Celým večerem provedou moderátoři Českého rozhlasu,“ lákají organizátoři akce.

Registrace na závod bude v Bezručových sadech probíhat již od 19 hodin, běh začne ale až kolem 21. hodiny. Součástí vstupenky, která stojí 500 korun, je pro každého účastníka sportovní vak s multifunkčním šátkem nebo čelovkou.

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá těžce zrakově postiženým. Už od roku 2003 se Světluška snaží dělat radost hned dvakrát, a to jak nepřetržitou finanční pomocí zrakově postiženým, tak pořádáním osvětových a zážitkových aktivit pro všechny dárce. Shromážděné finanční prostředky do sbírky Světluška rozděluje celoročně nevidomým a slabozrakým žadatelům bez ohledu na věk.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Viktor Poláček

Štítky Světluška, noční běh, Český rozhlas, Olomouc, sad, Milan Šteindler, Petr Dvořák, David Švehlík, Pavel Batěk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoučané vyběhnou na Noční běh pro Světlušku do Bezručových sadů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.