Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Nejlepší webové stránky mají v Olomouckém kraji Zlaté Hory a Náměšť na Hané

Nejlepší webové stránky v Olomouckém kraji mají mezi městy Zlaté Hory na Jesenicku, které obhájily loňské prvenství, a v kategorii obcí Náměšť na Hané na Olomoucku. Do soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby se letos v Olomouckém kraji přihlásilo devět měst a sedm obcí.

"Jsem rád, že jsme obhájili naše loňské prvenství. Nemáme webmastera a na tvorbě webových stránek se podílí naši zaměstnanci. Stránky se průběžně doplňují a na vše dohlíží naše paní tajemnice," uvedl místostarosta Zlatých Hor Jiří Kozel. Lidé na webu města najdou nejen úřední informace, ale také mobilní rozhlas, snímky z webkamery umístěné na nedaleké rozhledně či virtuální prohlídky turistických cílů v okolí.

Starostku Náměště na Hané Martu Husičkovou vítězství v kategorii zaměřené na obce překvapilo. "Přihlásili jsme se po pěti letech. Máme zpětnou vazbu, že lidé na obecní webové stránky chodí. A to je pro nás zásadní, aby naše stránky sloužily veřejnosti a lidé tam mohli získat informace," uvedla Husičková.

Podle hejtmana Josefa Suchánka (Piráti a STAN) webové stránky znamenají pro města a obce výraznou pomoc při komunikaci s občany, důležitou roli sehrály v době pandemie. "Komunikace směrem k našim uživatelům byla natolik důležitá, že jsme dokonce pro oblast covidu udělali podstránky www.krajpomaha.cz, na které jsme zvlášť dávali informace týkající se covidu, které jsme potom nemuseli komunikovat nějak jinak," řekl Suchánek.

Na celostátní úrovni se Zlatý erb koná od roku 1999. Cílem soutěže je podpořit rozvoj internetových služeb ve městech a obcích. Výsledky celostátního kola budou vyhlášeny 16. května v Hradci Králové. Loni celostátní ocenění Zlatý erb za nejlepší webové stránky získala v kategorii měst Jihlava, v kategorii obcí Tisá z okresu Ústí nad Labem.

Výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb
Města
Zlaté Hory
Loštice
Mohelnice
Obce
Náměšť na Hané
Lipová-lázně
Nový Malín

Olomoucký kraj udělil ceny za kulturu. Kvůli covidu zpětně za dva roky

Olomoucký kraj udělil Ceny kultury. Ocenění se předávala za dva roky, loni se totiž slavnostní akce kvůli pandemii covidu nemohla uskutečnit. Ceny mají podobu kovového květu, vytvořila je sochařka a designérka Christine Habermann von Hoch.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Zlatý erb, stránky, internet, ocenění, Olomoucký kraj. Zlaté Hory, Náměšť na Hané, webová stránka, Olomoucký kraj, Zlaté Hory, soutěž, okres Jeseník, Josef Suchánek, Jiří Kozel, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší webové stránky mají v Olomouckém kraji Zlaté Hory a Náměšť na Hané  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.