Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Globus Olomouc podpoří 150 tisíci korunami organizace JITRO a JAN

PR článek

Již šestým rokem každý z patnácti hypermarketu Globus podpořil finančními dary veřejně prospěšné organizace, nemocnice či školy ve svém blízkém okolí prostřednictvím programu Globus Lepší svět. V letošním roce se program soustředil na podporu péče a zdraví ve společnosti a rozdělil celkem 2 250 000 korun po celé České republice.

Olomoucký Globus letos podpořil organizaci JITRO Olomouc, o.p.s, která za darovaných 100 tisíc korun pořídí do svého denního stacionáře klientům s mentálním a kombinovaným postižením polohovací a kompenzační pomůcky. Částku 50 tisíc korun pak předal organizaci JAN – Jdeme Autistům Naproti z.s., čímž přispěl na organizaci táborů pro děti s poruchou autistického spektra.

„Díky tomuto daru budou mít naši klienti s vysokou mírou postižení život opět o něco příjemnější. Moc za něj děkujeme. Globus nám pomáhá dlouhodobě. Před třemi lety jsme například mohli díky projektu „Globus Lepší svět“ postavit v zahradě JITRA altán, ale i zákazníci supermarketu nám přispívají formou veřejné sbírky na činnost stacionáře. Jsme za to Globusu, jeho paní ředitelce i jeho zákazníkům velmi vděční,“ řekla Anna Taclová, ředitelka organizace JITRO Olomouc.

„Díky štědrému daru olomouckého hypermarketu Globus můžeme i v letošním roce pořádat tábory pro děti s poruchou autistického spektra téměř bez zvýšení částky, kterou platí rodiče. Tábory jsou specifické tím, že každé dítě má svého asistenta, jenž mu umožňuje zapojit se do běžných letních aktivit. Již skoro 20 let tak v Olomouci každé prázdniny „patří“ také dětem s autismem. V současnosti se setkáváme se stále větším zájmem ze strany rodin, na němž se odrazila zejména nepříznivá epidemiologická situace během velké části roku, která znemožnila konání mnoha obvyklých činností. O to více si této finanční podpory vážíme,“ sdělila Markéta Jandeková, ředitelka Jdeme Autistům Naproti z.s.

„Jako dobrý soused vnímáme potřebu pomoci v naší lokalitě. Podporujeme dobré záměry, které mají prospět či usnadnit život místním, potažmo našim zákazníkům, žijícím v regionu, kde působíme,“ řekla Andrea Dvořáková, ředitelka hypermarketu Globus Olomouc.

Program Globus Lepší svět založila společnost Globus před šesti lety se záměrem pravidelně podporovat projekty organizací, které pomáhají zlepšit život nemocným, handicapovaným, seniorům či jinak znevýhodněným lidem. Od letošního roku si tento program dává za cíl podporu péče a zdraví ve společnosti.

Jaké konkrétní projekty hypermarkety v programu Globus Lepší svět letos podpořily:
Globus Čakovice – Sociální dům Fatima v Třeboradicích (150 tisíc korun na zvelebení zahradního posezení pro klienty)
Globus Opava – Slezská nemocnice v Opavě (150 tisíc korun na projekt nové čekárny na kožním oddělení)
Globus Olomouc – JITRO Olomouc, o.p.s. (100 tisíc korun na nákup rehabilitačních pomůcek stacionáře), JAN – Jdeme Autistům Naproti, z. s. (50 tisíc korun na organizaci táborů pro děti s autismem)
Globus Pardubice – Nemocnice Pardubického kraje (150 tisíc korun na vybavení čekárny a přístroje na oddělení dárcovství krve)
Globus Černý Most – HEWER, z. s. (100 tisíc korun na osobní asistenci při péči o imobilní klienty), Terapeutické centrum Modré dveře, z. ú. (50 tisíc korun na podporu krizové pomoci klientům v psychicky náročných situacích)
Globus Liberec – Krajská nemocnice Liberec (150 tisíc na podporu dětské zdravotní péče)
Globus Brno – Fakultní nemocnice sv. Anny v Brně (150 tisíc na vybavení čekárny Transfuzního oddělení, popř. o vybavení oddělení paliativní péče polohovacím lůžkem)
Globus Ostrava – Krevní centrum Fakultní nemocnice Ostrava (150 tisíc na nová odběrová lůžka)
Praha Zličín – Centrum pro dětský sluch Tamtam, o.p.s. (150 tisíc na tvorbu didaktických pomůcek a aplikace pro sluchově postižené děti)
Globus Chomutov – Základní škola speciální a mateřská v Chomutově (150 tisíc korun na stropní zvedací asistenční systém)
Globus Ústí nad Labem – Trmice – Dětské centrum komplexní péče DEMOSTHENES (150 tisíc korun na rekonstrukci interiérů)
Globus Havířov - ADAM - autistické děti a my (150 tisíc korun na podporu terapeutických aktivit pro děti a mladistvé s autismem)
Globus Plzeň - Základní škola a Mateřská škola pro zrakově postižené a vady řeči (150 tisíc korun na nákup tiskárny na Braillovo písmo)
Globus Karlovy Vary – Nemocnice Sokolov (150 tisíc korun na vybavení pro dětské oddělení)
Globus České Budějovice – Nemocnice České Budějovice (150 tisíc korun na vybavení nemocnice)
Všechny letos podpořené projekty po celé ČR lze najít na globus.cz.
Hypermarket Globus Olomouc, Pražská ul. 39, 779 00 Olomouc
www.globus.cz

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Globus, podpora, Jitro, Jan, Olomouc, nemocnice, Česko, projekt, autismus, Brno, Chomutov, Fakultní nemocnice Ostrava, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Globus Olomouc podpoří 150 tisíci korunami organizace JITRO a JAN  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.