Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Vyšinutý muž založí v Jeseníku požár a začne střílet po pacientech. To bude pondělní cvičení v nemocnici

Lidé, kteří se v pondělí vydají do nemocnice v Jeseníku, se musí připravit na komplikace. Policie, hasiči a záchranáři zde budou nacvičovat zásah proti psychicky vyšinutému muži, který z pomsty na jednom z oddělení založí požár a poté se se zbraní vydá do čekárny a začne střílet po pacientech.

Cvičení všech složek integrovaného záchranného systému bude v jesenické nemocnici probíhat v pondělí odpoledne. 

"Po úmrtí člena rodiny se v nemocnici chce psychicky narušený člověk pomstít. Na jednom oddělení založí požár a poté se se zbraní vydá do čekárny, kde začne střílet po pacientech," popsala námět cvičení mluvčí policie Tereza Neubauerová.

"Potřebujeme ověřit postupy a taktiku složek při oznámení mimořádné události, při níž došlo k násilnému útoku ozbrojenou osobou. Dále je potřeba procvičit evakuaci osob, likvidaci požáru v nemocničním zařízení a v neposlední řadě třídění raněných a jejich ošetření," dodal mluvčí.

Pacienti se proto od 14 hodin minimálně do 15:30 musí připravit na komplikace.

VIDEO: V Jeseníkách hořela chata Barborka. Šlo o cvičení záchranných složek

Tři desítky záchranářů nacvičovaly v Jeseníkách zásah při požáru na oblíbené chatě Barborka pod Pradědem. Hořet začalo v kuchyni, kouř se dostal do jídelny, na místě byli zranění. Hasiči, horská služba a zdravotníci nacvičovali součinnost a...

"Rádi bychom upozornili veřejnost, že s ohledem na témata cvičení dojde v prostorách nemocnice k zvýšenému hluku s možností střelby a většímu pohybu vozidel a osob všech složek integrovaného záchranného systému," upozornila v tiskové zprávě místopředsedkyně představenstva Nemocnice AGEL Jeseník Věra Kocianová.

Cvičení bude probíhat na gynekologicko-porodnickém oddělení, léčebně dlouhodobě nemocných, ve vestibulu hlavní budovy, chirurgické ambulanci, čekárně a v ulici Tyršova.

"Chirurgická ambulance bude přestěhována na úsek chirurgické lůžkové části. Provozy ambulancí nebudou po dobu cvičení nijak omezeny. Určení policisté budou návštěvníky nemocničního zařízení navádět do bezpečných míst," dodala Kocianová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Agel

Štítky požár, střelba, nemocnice, muž, cvičení, IZS, Jeseník, pacient, Jesenická nemocnice, Agel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyšinutý muž založí v Jeseníku požár a začne střílet po pacientech. To bude pondělní cvičení v nemocnici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.