Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

S přicházejícím létem v kraji přibývá nočních akcí a koncertů, části obyvatel vadí hluk

Venkovní koncerty a kulturní akce, které často pokračují dlouho do noci, přinášejí s přicházejícím létem větší počet stížností na nadměrný hluk. V Prostějově si například obyvatelé stěžují na koncerty na nedaleké Hloučele nebo v některých venkovních restauracích. Všechny noční akce by měla vždy povolit radnice.

"Prosím o sdělení kdo a proč povolil hudební produkci v sobotu 21. 5. 2022 po 22 hodině? Uprostřed obytné zóny nemá snad většina obyvatel nárok na klid? Argument o narozeninách je irelevantní. Mně by na narozeniny povolení nikdo nedal," stěžoval si například na radnici v Prostějov jeden z obyvatel čtvrti Krasice Miloš Dadák.

V minulosti se pravidelně objevovaly stížnosti také na večerní akce v restauracích v lesoparku Hloučela, obyvatele přilehlého sídliště rušili například rozveselení lidé, kteří se v noci vraceli domů.

Všechny akce, které mají posunutou dobu nočního klidu například až do půlnoci, už v dubnu letošního roku schválilo prostějovské městské zastupitelstvo v obecně závazné vyhlášce o nočním klidu. Na seznamu jsou například Pivní slavnosti, Hanácké slavnosti, Prostějovské léto, Studentský majáles, multižánrový festival, hodové slavnosti, ale také nedávná oslava výročí otevření restaurace v Krasicích.

Bujaré večírky z lesoparku Hloučela ruší obyvatele přilehlých sídlišť. Výjimkou není ani vandalismus

Hlasitá hudba, zábava dlouho do noci nebo povykování rozjařených lidí ruší obyvatele domů a sídlišť v blízkosti lesoparku Hloučela v Prostějově. Zejména po uvolnění protikoronavirových opatření se letos v létě někteří lidé chovají bezohledně....

"Ministerstvo vnitra ve výjimečných případech připouští, aby zájem na udržení místních tradic a na upevňování mezilidských vazeb převážil nad ochranou nočního klidu. Tyto výjimečné případy, kdy se doba nočního klidu stanoví jako kratší nebo žádná, je třeba vymezit konkrétním datem nebo datovatelným obdobím," vysvětlila mediální referentka prostějovské radnice Anna Kajlíková.

Podobný seznam má i město Přerov. "Jde jarní a letní akce, které dostaly výjimku z rušení nočního klidu. Některé mohou ukončit produkci až ve tři hodiny ráno. Jde o festivaly, výstavy, hodové slavnosti, kina pod širou oblohou, sportovní klání i dětské dny," uvedla v tiskové zprávě mluvčí radnice Lenka Chalupová. Seznam akcí bude radnice zveřejňovat na webových stránkách města.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lucerna Music Bar

Štítky hluk, noc, koncert, akce, stížnosti, vyhláška, Prostějov, Přerov, léto, restaurace, slavnost, radnice, noční klid, Hloučela, kulturní akce, Krasice, Lenka Chalupová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S přicházejícím létem v kraji přibývá nočních akcí a koncertů, části obyvatel vadí hluk  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.