Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Olomouc je nejlepší město pro byznys, vyplývá to z výzkumu

Krajské město se dostalo na první místo letošních výsledků srovnávacího výzkumu Město pro byznys, který zpracovává agentura Datank. Stojí za tím především aktuální rozvoj podnikatelského prostředí. Na dalších stupních vítězů se umístily Prostějov a Mohelnice.

Olomouc v tuto chvíli prochází výrazným rozvojem podnikatelského prostředí. Počet ekonomických subjektů v přepočtu na obyvatele je značně nadprůměrný, a ještě jejich počet meziročně narůstá.

„Obyvatelstvo je v rámci kraje relativně mladé, což dává příslib rozvoje podnikání i do budoucna,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Olomouc Jana Doležalová. Ruku v ruce s tím jde značný rozvoj bytové výstavby a dopravní dostupnost.

Vytíženou křižovatku na olomouckém sídlišti čeká otevření. Část autobusů se vrátí na původní trasy

Částečný návrat k běžnému provozu autobusů v oblasti Nových Sadu a Povelu přinese otevření přestavěné olomoucké křižovatky ulic Schweitzerova, Zikova a Jeremiášova. Auta a vozy městské hromadné dopravy se na místo vrátí v pondělí. V ulici Zikova...

Celkové pořadí v Olomouckém kraji

1. Olomouc 
2. Prostějov 
3. Mohelnice 
4. Litovel 
5. Přerov 
6. Lipník nad Bečvou 
7. Šternberk 
8. Zábřeh 
9. Šumperk 
10. Jeseník 
11. Uničov 
12. Konice 
13. Hranice

Podle olomouckého primátora Miroslava Žbánka (ANO) se město snaží nejen plnit základní povinnosti vůči občanům, ale také aktivně komunikovat s podnikatelským sektorem. „Velkým tématem je sociální odpovědnost firem, protože prostředky, které firmy v rámci sociální odpovědnosti vynakládají na podporu komunitního života, sportu a kultury, jsou součástí pilíře rozvoje města jako takového,“ vysvětlil primátor.

Srovnávací výzkum Město pro byznys, který zpracovává analytická agentura Datank, již patnáctým rokem hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Analytici detailně zkoumají všechna města a obce s rozšířenou působností. Své hodnocení dělí do dvou hlavních kategorií – podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy.

V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, která dále rozvíjejí diskusi o vývoji podnikatelského prostředí v ČR. Nejatraktivnějším městem pro podnikání v České republice se stal středočeský Brandýs nad Labem-Stará Boleslav.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky Olomouc, Město pro byznys, podnikání, Datank, výzkum, Prostějov, Mohelnice, Česko, ANO 2011, Olomoucký kraj, Litovel, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc je nejlepší město pro byznys, vyplývá to z výzkumu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.