Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Do Olomouce přijíždí cirkus bez zvířat. Nabízí paranormální show pro děti i dospělé

Do Olomouce přijíždí cirkus bez zvířat. Místo drezury nabídne paranormální hororovou show plnou akrobacie, artistů a žonglérů, které doplní klauni nebo vrhač nožů. Podnik vedou manželé Jungovi ze slavné cirkusové rodiny, kteří se kvůli válce na Ukrajině museli vrátit z Litvy. V České republice vystupují poprvé.

"Zvířata máme, ale nevystupují u nás. Byli jsme často napadáni kvůli drezuře, a to nás už unavovalo. Takže místo toho nabízíme hororovou show, která je určená pro všechny věkové kategorie," vysvětluje jeden z účinkujících Patrik Jandejsek.

Cirkus Francesko Jung vedou manželé Jungovi ze slavné cirkusové rodiny. Do příští neděle bude sídlit na třídě 17. listopadu v Olomouci. 

"V České republice už jeden hororový cirkus působí, naše show ovšem není tak drsná, ale je určená i pro děti. Máme tam artistické výkony, úžasného vrhače nožů, který je jediný na takové úrovni v republice, jsou tam vystoupení s obručemi, ve vzduchu, žongléři. V podstatě jde o klasický cirkus, akorát bez zvířat, programem provází klaun a jsou tam všechny věkové kategorie. Chceme, aby diváci přišli v dnešní době na jiné myšlenky," dodal Jandejsek.

V regionu se v létě chystá řada festivalů napříč žánry. Na své si přijdou rockeři, folkaři i milovníci divadla

Milovníci rockové hudby se v Olomouckém kraji mohou v létě těšit například na festival Rocková Horka nebo Hanácký Woodstock ve Velké Bystřici, na své si přijdou i příznivci folkové, country a trampské hudby Mohelnický FolkFest. V Olomouci se...

Cirkus vznikl již před lety, ale až do letošního února působil v zahraničí. Po ruské invazi na Ukrajinu odjel z Litvy přes Slovensko domů. "V zahraničí byl cirkus celou dobu, co existoval, až teď se stáhl," řekl Jandejsek.

V České republice nyní cirkus chystá šňůru vystoupení, zastavil se již například v Ostravě nebo v Brně. "V Olomouci budeme první dva týdny v červnu," láká Jandejsek.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Patrik Jandejsek

Štítky cirkus, zvířata, horor, show, Francesko Jung, Olomouc, Česko, ruská invaze na Ukrajinu, Litva, žonglování, manželé, drezura, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Olomouce přijíždí cirkus bez zvířat. Nabízí paranormální show pro děti i dospělé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.