Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V anketě Hasič roku uspěli také záchranáři z Olomouckého kraje

V anketě Hasič roku se na předních příčkách umístili i příslušníci Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Při slavnostním vyhlášení v Betlémské kapli proměnili nominace ve dvou kategoriích.

První místo v kategorii Kolektiv roku 2021 získal tým psychologů, kteří pomáhali při tornádu na jižní Moravě loni v červnu. Součástí týmu byli i dva příslušníci HZS Olomouckého kraje. Psycholog David Dohnal a asistent psychologa Stanislav Šmahlík.

Na třetím místě se v kategorii Velitel/Vedoucí roku 2021 umístil Pavel Thin, velitel čety stanice Olomouc. "Poslední tři roky vede tým hasičů, který se věnuje vývoji a konstrukci transportních vozíků a sady pro manipulaci s vozidly," doplnila v tiskové zprávě mluvčí olomouckých hasičů Lucie Balážová.

FOTOGALERIE: Hasiči obsadili olomoucké přednádraží. V nejtvrdší soutěži padl rekord trati

V rekordním čase 4:52 si poradil se čtyřmi disciplínami olomoucké soutěže o nejtvrdšího hasiče Pavel Kouřík z Plzeňského kraje, který má zkušenosti i ze světové konkurence závodu TFA. V nabité konkurenci uspěli také hasiči z Olomouckého kraje....

Součástí večera bylo také vyhlášení ocenění Sportovní kolektiv roku 2021. Ocenění získalo reprezentační družstvo HZS České republiky v TFA (Toughest Firefighter Alive - Nejtvrdší hasič přežije), které obsadilo na mistrovství Evropy v Hannoveru první místo. Členem reprezentace je i Martin Plšek ze stanice Přerov, který se dlouhodobě na světové úrovni věnuje právě disciplínám TFA.

Slavnostní vyhlášení probíhalo ve čtvrtek v Betlémské kapli v Praze. Odborná porota vybírala celkem z 56 nominací. Hasič roku je profesní anketa, kterou vyhlašují společně ministr vnitra a generální ředitel HZS ČR již od roku 2009.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky hasiči, Hasič roku, ocenění, Olomouc, Přerov, anketa, Olomoucký kraj, Hasičský záchranný sbor, Betlémská kaple, Česko, Evropa, Jihomoravský kraj, Hannover, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V anketě Hasič roku uspěli také záchranáři z Olomouckého kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.