Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Meteorologové varují před vydatným deštěm. V noci a zítra může v kraji spadnout až 50 milimetrů srážek

Meteorologové varují před vydatnými dešti. V noci a během zítřka může v Olomouckém kraji spadnout až 50 milimetrů srážek. V platnosti je výstraha pro celou Moravu od dnešní půlnoci po celý čtvrtek. Voda může zaplavit silnice a níže položená místa.

"Území bude ovlivňovat zvlněná studená fronta. V noci a přes den bude zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky. Místy očekáváme vydatnější srážky doprovázené i bouřkami," varoval v předpovědi pro Olomoucký kraj Tomáš Ostrožlík z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Meteorologové proto doporučují opatrnost, na některých místech může voda zaplavit komunikace a níže položená místa. Bude snížená viditelnost a větší riziko aquaplaningu, proto je třeba snížit rychlost a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst.

"Během dne může ve východní polovině České republiky ojediněle spadnout kolem 30 milimetrů, celkově včetně noci kolem 50 milimetrů srážek," varoval meteorolog.

Během dalších dní a víkendu by se situace měla uklidňovat, od západu k nám postupně přijde tlaková výše a lepší počasí. V pátek meteorologové předpovídají ubývání oblačnosti, v sobotu oblačno až polojasno, večer postupně skoro jasno. Teploty by se o víkendu mohly šplhat k 25 stupňům.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky výstraha, déšť, srážky, meteorologové, Olomoucký kraj, Morava, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové varují před vydatnými dešti. V noci a zítra může v kraji spadnout až 50 milimetrů srážek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.