Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V Přerově vybuduje průmyslový park skupina Accolade. V Kojetíně už připravuje centrum pro Amazon

Průmyslový park na okraji Přerova nakonec vybuduje skupina Accolade. Zastupitelé jí dali přednost před dalším zájemcem, firma totiž odkoupila hotový projekt a v lokalitě Staré rybníky už vlastní některé pozemky. V nedalekém Kojetíně navíc buduje distribuční centrum pro Amazon.

U této strategické investice přerovská opozice nejprve navrhovala, aby město vypsalo soutěž. O odkup pozemků totiž byli dva zájemci.

"Po poradě zastupitelských klubů jsme se nakonec shodli na tom, že pokud firma dorovná cenu a s ohledem na to, že už tam vlastní okolní pozemky a má dokumentaci, například už proběhlo zjišťovací řízení EIA, tak jsme uvážili, že dává smysl, aby zóna vznikla dřív. Kdybychom vyhlašovali aukci, mohlo by to být poměrně zdlouhavé. Příště bychom v jiné lokalitě chtěli aukci, ale tentokrát nás okolnosti přesvědčily," vysvětlil opoziční přerovský zastupitel Jan Horký (SpP a Piráti).

O nákup pozemků od města měla od loňského června zájem firma CTP Invest, letos v únoru podala žádost také skupina Accolade, která se během jednání zastupitelstva rozhodla nabídku konkurenta dorovnat. Za pozemky tak město získá téměř 40 milionů korun.

"Společnost Accolade převzala od společnosti Panattoni Czech Republic Development původní projekt s veškerými povoleními a projektovou dokumentací. Společnost v posledních dvou měsících v této lokalitě již koupila několik pozemků o celkové výměře 55 322 metrů čtverečných, což představuje přibližně poloviční část plochy," stálo ve zprávě pro přerovské zastupitele.

Obce v okolí budovaného skladu Amazonu v Kojetíně se obávají růstu dopravy. Chtějí kompenzace

Obce v okolí Kojetína na Přerovsku, kde gigant Amazon buduje obří sklad, se obávají nárůstu dopravy. Starostové nyní sepisují své požadavky, připomínky a návrhy na kompenzace, které chtějí Amazonu předat na plánované schůzce v dubnu. Amazon...

Developer chce v lokalitě Staré Rybníky vybudovat průmyslový park šetrný k životnímu prostředí. "Pokud vše půjde dobře, mohli bychom stavbu zahájit do roka," uvedla mluvčí skupiny Accolade Lucie Mareš Heřmanská. Výši investice nesdělila.   

Lokalita má podle ní výborné dopravní napojení v blízkosti posledního úseku D1 a je jedinou rozvojovou lokalitou na trase Přerov, Olomouc, Zlín. Plánovaný průmyslový park bude mít dvě haly o celkové rozloze 42 tisíc metrů čtverečních.   

"Byli jsme připraveni prakticky na jakoukoliv cestu, kterou město Přerov mohlo v rámci prodeje zvolit. Jako majoritní vlastník pozemků v dané lokalitě se považujeme za logického partnera," podotkla Heřmanská. 

O vybudování průmyslového parku mezi místními částmi Předmostí a Dluhonice se mluví již několik let. Před více než čtyřmi roky jej plánoval postavit průmyslový developer Panattoni Europe, práci ve dvou halách mělo najít až 1500 lidí. Společnost však v plánech nepostoupila, město proto od záměru ustoupilo.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Accolade

Štítky ČR, reality, správa, hospodářství, Přerov, Accolade, Amazon.com, pozemek, Kojetín, Starý rybník (Praha), Panattoni Czech Republic Development s.r.o., Jan Blahoslav Horký, Česká pirátská strana, CTP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Přerově vybuduje průmyslový park skupina Accolade. V Kojetíně už připravuje centrum pro Amazon  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.