Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Štěpánov vyhlásil sbírku pro těžce poraněnou pracovnici herny. Do hlavy ji střelil celoživotní zločinec

Okolnosti květnového pokusu o vraždu v olomoucké herně na Masarykově otřásly i zkušenými kriminalisty. Dvaasedmdesátiletý mnohonásobný recidivista, který za život odseděl ve vězení takřka půlstoletí, bez slitování střelil do hlavy pracovnici podniku. Sedmapadesátiletá matka nezletilé dcery stále bojuje o život v nemocnici, obec Štěpánov pro těžce zkoušenou rodinu vyhlásila veřejnou sbírku.

Do opuštěného baru s výherními automaty vstoupil v pátek 20. května večer starý muž a po chvíli s revolverem v ruce vyhrožoval ženě za pultem a žádal vydání peněz. Tržbu mu ale obsluha nevydala a následoval výstřel. Celou situaci na kamerových záznamech i se zvukem později sledovali policisté. „Paní v herně chybně přečetla, koho má před sebou, což by se mohlo stát i jiným lidem. Pravděpodobně si myslela, že je před ní možná pomýlený starý pán. Nemohla se více mýlit. Chovala se k němu velmi vstřícně, ochotně. Snažila se s ním mluvit klidným tónem a po dobrém. On ji z několika desítek centimetrů střelil do hlavy, aniž by ho jakkoliv ohrožovala. Šlo o naprosto chladnokrevnou popravu,“ pohoršeně konstatoval Jan Lisický, vedoucí odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování krajského ředitelství Olomouckého kraje.

Sedmdesátník strávil skoro půl století ve vězení. V Olomouci střelil do hlavy pracovnici herny

Zarážející případ vraždy ve fázi pokusu z olomoucké herny objasnili během několika hodin krajští kriminalisté. Ukázalo se, že pachatelem je dvaasedmdesátiletý muž, který takřka celý dospělý život strávil za mřížemi. Při snaze loupit střelil...

Ženu v kritickém stavu našel další host herny až po několika desítkách minut za barovým pultem, od té doby je v intenzivní péči zdravotníků Fakultní nemocnice Olomouc. Na pomoc rodině probíhá ve Štěpánově u Olomouce finanční sbírka. „Město Štěpánov vyhlašuje veřejnou finanční sbírku na pomoc a podporu rodiny ze Štěpánova, postižené trestním činem loupeže a těžkého ublížení na zdraví se závažnými, život ohrožujícími a trvalými zdravotními následky pro člena rodiny – maminku nezletilé dcery,“ uvedl na webových stránkách obce starosta Jiří Šindler.

Lidé se mohou do pomoci zapojit příspěvkem na transparentní sbírkový účet 123-6625190227/0100, sbírka potrvá do konce srpna.

Vážný zločin zřejmě nenapravitelného recividisty, který byl mimo jiné již v roce 1983 odsouzen za ubití spoluvězně kladivem, rozlítila veřejnost na sociálních sítích. Situace nenechala chladným ani starostu Štěpánova. „Trochu podivný stav, kdy gauner páchající trestnou činnost celý život je propuštěn, opět jde a střílí po lidech a má de facto stejná práva, jako ten, co je po celý život dodržuje. Za něj platíme jeho pobyt ve věznici my všichni. Na rozdíl od poškozené rodiny, která přišla ze dne na den o mámu, samoživitelku rodiny. Rodina nyní musí řešit nejen živobytí, ale i osud, život a budoucnost nezletilé dcery,“ upozornil starosta Šindler.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, vražda, pokus vraždy, střelba herna, herna Masarykova, Olomouc, sbírka, Štěpánov, rodina, pomoc, recidivista, Policie ČR, herna, Jiří Šindler, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štěpánov vyhlásil sbírku pro těžce poraněnou pracovnici herny. Do hlavy ji střelil celoživotní zločinec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.