Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

VIDEO: V Moravském Berouně velké kroupy poškodily střechy. Na místě zasahovalo lezecké družstvo hasičů

, aktualizováno 29. června 2022, 20:50

V Moravském Berouně na Olomoucku ve středu pozdě odpoledne bouřky a kroupy poškodily několik střech a automobily. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů včetně lezeckého družstva. Škody půjdou do milionů korun. Hasiči střechy provizorně zajistili.

"Zasahujeme v Moravském Berouně, kde krupobití poškodilo několik střech. Na místě máme několik jednotek, lezecké družstvo a speciální kontejner s materiálem, který využijeme k zajištění poškozených střech. Ty z výškové techniky a s pomocí lezců provizorně zabezpečíme," potvrdila odpoledne mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Hasiči monitorovali situaci v celém Moravském Berouně a jeho místních částech. "S pomocí výškové techniky a družstva hasičů-lezců zabezpečujeme poškozené střechy. Povolali jsme další síly a prostředky, zasahuje deset jednotek a speciální technika," uvedla v podvečer mluvčí hasičů.

Škody půjdou do milionů korun, poškozené nejsou jenom střechy, ale i skla automobilů a jejich karoserie. Kroupy měly velikost několika centimetrů. 

Silné bouřky se odpoledne a v podvečer prohnaly částí Olomouckého kraje, kromě Moravského Berouna zasáhly také například Šumpersko a Uničovsko. Meteorologové vydali pro část Olomouckého kraje výstrahu před silnými bouřkami, která platí až do čtvrtečních ranních hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky kroupy, bouřky, střechy, škoda, hasiči, Moravský Beroun, střecha, družstvo, bouřka, Olomoucký kraj, Český hydrometeorologický ústav, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V Moravském Berouně velké kroupy poškodily střechy. Na místě zasahovalo lezecké družstvo hasičů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.