Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V Šumperku začala stavba průmyslové zóny. Hotová bude do konce letošního roku

Do konce letošního roku by měla být v Šumperku u výpadovky na Olomouc hotová dlouho plánovaná průmyslová zóna o rozloze 12 hektarů. Jde o největší letošní investici zdejší radnice, z městské pokladny na ni poputuje zhruba 40 milionů korun. Částka pokryje především budování infrastruktury.

Průmyslovou zónu s označením PZ 4 by město mohlo začít nabízet investorům v příštím roce. "Město si na svá bedra vzalo vybudování příjezdové komunikace a protipovodňových opatření, stavbu cyklostezky, chodníku pro pěší a mostu přes Bratrušovský potok. Vše ostatní již bude ležet na bedrech budoucích investorů," uvedl místostarosta Jakub Jirgl (ANO). Práce potrvají šest měsíců a skončit by měly letos v prosinci.

Průmyslová zóna PZ 4 vzniká v nezastavěné části mezi firmami SHM a Škoda Pars. "Své sídlo by zde mohly mít tři až pět firem. Jejich počet se bude odvíjet od jejich prostorových požadavků. Město pracuje i s variantou, že by si část pozemku nechalo pro své účely," doplnil Jirgl.

Silničáři zahájili přípravy na stavbu obchvatu Šumperka. Z města odvede tisíce aut

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo přípravy na stavbu obchvatu Šumperka. Pro město to bude klíčová stavba, protože tranzitní Jesenickou ulicí denně projede zhruba sedmnáct tisíc aut. Silničáři zadali technickou studii stavby, její výsledky...

Na přípravě průmyslové zóny město začalo pracovat téměř před deseti lety. Jedním z důvodů, proč se stavba odkládala, bylo náročné řešení dopravního napojení na jedno z ramen kruhového objezdu v Jesenické ulici a populace chráněných bobrů, kteří se usadili na Bratrušovském potoce. Lokalita je zároveň v záplavovém území, proto je třeba vybudovat protipovodňová opatření.

Město chce plochu příští rok nabídnou místním firmám, které mají v současní době omezené možnosti expandování. Zároveň i věří, že se do lokality podaří přilákat zajímavého silného investora, který vytvoří nové pracovní příležitostí, doplnili zástupci radnice.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šumperk

Štítky průmyslová zóna, stavba, radnice, reality, hospodářství, Šumperk, Olomouc, investor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Šumperku začala stavba průmyslové zóny. Hotová bude do konce letošního roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.