Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Olomouc má první lavičku přátelství. Odpočinout si na ní mohou lidé v botanické zahradě

Olomouc má první lavičku přátelství, odpočinout si na ní mohou lidé hned za vstupem do Botanické zahrady v Bezručových sadech. Lavička je z recyklovaných materiálů a má speciální úpravu proti poškození. Je na ní uvedeno všech dvanáct partnerských měst Olomouce. V ulicích by se měly objevit i další podobné lavičky. 

FOTOGALERIE: Botanická zahrada v Prostějově je kvetoucí oázou klidu. Má i lavičku zamilovaných

Botanická zahrada v Prostějově je oázou klidu a krásy, kam si každý den chodí odpočinout desítky lidí. Leží poblíž centra města, novinkou je například lavička lásky, kterou vyrobili umělečtí kováři z nedalekého Kostelce na Hané.

Jde o projekt, který má propojit Olomouc s jejími partnerskými městy. První lavička přátelství je v Zahradě přátelství v Botanické zahradě Olomouc hned za vstupem do zahrady z Bezručových sadů. Jsou na ní vyobrazena všechna partnerská města Olomouce. 

"Věřím, že tato lavička je slibným zahájením projektu, který jsme pojmenovali Lavičky přátelství v dialogu, a že po nepříznivé covidové době se jej podaří konečně uskutečnit. Idea propojit partnerská města nějakým užitým uměním ve veřejném prostoru je krásná a já doufám, že se ji podaří naplnit," uvedl v tiskové zprávě primátor Olomouce Mirek Žbánek (ANO).

Ve městě by se podle něho měly v budoucnu objevovat další lavičky, které budou připomínat spolupráci se zahraničními partnery města. První lavička přátelství je zhotovena z recyklovaných materiálů a má speciální úpravu proti poškození vandaly. Je na ní uvedeno všech dvanáct partnerských měst Olomouce.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc/Blanka Martinovská

Štítky lavička přátelství, botanická zahrada, partnerská města, Olomouc, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc má první lavičku přátelství. Odpočinout si na ni mohou lidé v botanické zahradě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.