Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Svatý Kopeček navštívil kardinál Czerny. Nesmírná čest, těšilo zástupce charity

Den po Národní pouti na Velehradě, kde promluvil k věřícím jako hlavní celebrant, zavítal kardinál Michael Czerny také na Olomoucko. Jeden z nejvyšších představitelů katolické církve se na Svatém Kopečku seznámil s prací a posláním Charity Olomouc a navštívil i jedinečnou baziliku.

Kardinál Michael Czerny působí ve Vatikánu jako prefekt Dikasteria pro službu integrálnímu lidskému rozvoji. Dikasterium coby úřad zřízený papežem Františkem má na starost také podporu sociální spravedlnosti.

Při návštěvě Svatého Kopečku zamířil 6. července do Domova sv. Anežky pro osoby se sníženou soběstačností, který pomáhá nemocným lidem bez zázemí. V průběhu prohlídky svatokopecké Baziliky Navštívení Panny Marie si kardinál vyslechl také informace o práci Charity pro osoby bez střechy nad hlavou. „Svatý otec nám klade na srdce a v Kristově jménu nás žádá o to, abychom při charitní práci stále používali hlavu. Tím vytváříme kompetentní Charitu, která je připravena pomáhat efektivně všem. Vy jste důkazem toho, že je to možné a máte skutečnou úctu k lidem, které doprovázíte,“ prohlásil duchovní narozený v Brně, který s rodiči krátce po 2. světové válce emigroval do Kanady.

Olomoucká arcidiecéze má nového správce. Dočasně ji povede Josef Nuzík

Do doby jmenování nového metropolity moravského povede olomouckou arcidiecézi dosavadní pomocný biskup a generální vikář Josef Nuzík. Rozhodla o tom volba takzvaného sboru poradců. Josef Nuzík bude zastávat funkci administrátora, bývalý olomoucký...

Ocenění práce od jednoho z nejbližších spolupracovníků papeže Františka potěšilo představitele olomoucké dobročinné organizace. „Je pro nás nesmírná čest, že si vybral právě Charitu Olomouc k seznámení se s tématem bezdomovectví u nás. Dokázal si i v nabitém programu při návštěvě cizí země najít čas na toto setkání, což považuji za obrovský projev úcty k naší práci a k našim pracovníkům,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel Charity Olomouc Petr Prinz.

„Bylo to velmi milé, lidské a příjemné setkání. Věřím, že slova pana kardinála Czerného byla povzbuzením pro všechny pracovníky zabývající se pomocí druhým,“ doplnil vedoucí Střediska pro lidi bez domova Charity Olomouc Alexandr Dvořák.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Anna Halamová

Štítky Církev, víra, charita, kardinál, Svatý Kopeček, Michael Czerny, Olomouc, Charita Olomouc, Katolická církev, Papež František, Olomoucký kraj, Velehrad, Vatikán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svatý Kopeček navštívil kardinál Czerny. Nesmírná čest, těšilo zástupce charity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.