Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Největší investiční akce v dějinách Václavova jde do finále

Stavební práce na budování vodovodu a kanalizace pomalu končí. Na vodovod a splaškovou kanalizaci úřady vydaly kolaudační souhlas a nová čistička už zahájila zkušební provoz. Jde o největší investiční akci v dějinách této místní části Zábřehu.

Během července až září dojde k přepojování domů na splaškovou a dešťovou kanalizaci a současně na nový vodovod. "Na tyto dokončené práce navážou celoplošné opravy komunikací, s nimiž souvisí i modernizace a doplnění veřejného osvětlení," uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Lucie Mahdalová.

Od začátku července až do konce září tak dojde k úplné uzavírce provozu ve Václavově, která bude probíhat v pěti etapách. Jejich rozpis je na webových stránkách města.

Poslední část stavby bude rozpočet města stát bezmála 12 milionů korun. Autorem projektu je město a společnost Vodohospodářská zařízení Šumperk. Ta je i investorem stavby a na její realizaci získala podporu z Evropských fondů.

Obyvatelé Václavova si tak budou moci oddechnout po několikaměsíčních omezeních způsobených stavební činností. "Výsledkem bude ale již brzy hotová kompletní infrastruktura, jež zvýší kvalitu bydlení," doplnila Mahdalová.

Šumperk má městského architekta. Stal se jím rodák ze Znojma

Novým městským architektem města Šumperk se stal Ivo Tuček. Rodák ze Znojma, který se v posledních letech věnoval urbanismu ve Zlíně, vyhrál výběrové řízení, a bude tak spolupracovat s vedením města na jeho rozvoji.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Václavov, Zábřeh, kanalizace, vodovod, stavba, uzavírka, Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší investiční akce v dějinách Václavova jde do finále  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.