Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Meteorologové opět varují před vysokými teplotami, dosáhnou až 34 stupňů. O víkendu vedra ustoupí

Od dnešního dopoledne až do zítřejšího večera platí v Olomouckém kraji opět varování před vysokými teplotami. Meteorologové předpovídají, že rtuť teploměru pokoří třicetistupňovou hranici. Maxima mohou dosáhnout až 34 stupňů. O víkendu vedra ustoupí.

V Olomouckém kraji dnes padaly teplotní rekordy. Ve Šternberku bylo 35,1 stupně

Na několika místech Olomouckého kraje dnes byly překonány dlouhodobé teplotní rekordy. Nejtepleji bylo ve Šternberku na Olomoucku, kde teploměr odpoledne ukázal 35,1 stupně. V olomoucké zoo některá zvířata dostávají ledové koule.

Výstraha pro Olomoucký kraj platí od dnešních 10 hodin dopoledne až do pátečních 21 hodin. "Kolem tlakové výše se středem nad střední a postupně nad severovýchodní Evropu k nám bude zesilovat příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu," popsala v předpovědi situaci Marie Glofáková z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Dnes bude jasno až polojasno, teploty mohou dosáhnout až 33 stupňů. V pátek bude jasno až polojasno, později odpoledne a večer může oblačnosti přibývat, ojediněle mohou přijít přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty budou až 34 stupňů.

O víkendu se počasí umoudří. Meteorologové předpovídají polojasno a oblačno s maximálními teplotami do 27 stupňů. Ojediněle mohou přijít přeháňky nebo bouřky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky varování, vysoké teploty, předpověď, Olomoucký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové opět varují před vysokými teplotami, dosáhnou až 34 stupňů. O víkendu vedra ustoupí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.