Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Restaurace v přerovském Městském domě je zavřená. Provozovatel neunesl růst cen energií

Restaurace v Městském domě v Přerově je ode dneška zavřená. Provozovatel po třinácti měsících provozu neunesl podle radnice především dramatické zvýšení cen energií. Historický dům patří městu, které upozorňuje, že najít nového nájemce bude problematické.

"Už z dřívějších dob víme, že jsme provozovatele hledali opakovaně a těžko," potvrdil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Současný provozovatel, společnost Apetit, podnik převzal ve druhé polovině června loňského roku po téměř čtrnácti měsících, kdy byl kvůli nezájmu podnikatelů v pohostinství Měšťák zavřený. Město nyní hledá nového nájemce a opět se chystá nastavit nadstandardní podmínky.

"Lze předpokládat, že se opět schválí úleva z nájemného, a provozovatel tak zaplatí symbolických sto korun měsíčně. V plné výši bude ovšem muset hradit spotřebované energie," popsala vedoucí Kanceláře primátora Přerova Daniela Novotná.

Historický Městský dům v Přerově čeká kompletní výměna parket

Historický Městský dům v Přerově, který je kulturní památkou a centrem kulturního dění ve městě, čeká výměna parket. Podlahářská firma vymění 500 metrů čtverečních plochy. Bude pracovat ve velkém sále, v malém sále i v předsálí. Akce vyjde na 2,7...

Restaurace Městského domu byla naposledy v provozu o víkendu v průběhu Svatovavřineckých hodů. "Lidé se ale nemusejí bát, že by si na podzim při návštěvě divadelního představení nebo koncertu nedali kávu nebo skleničku vína, občerstvení v kavárně bude při kulturních akcích zajištěno," dodala v tiskové zprávě Novotná.

Městský dům stojí na Masarykově náměstí v Přerově od roku 1897 a je nejvýznamnějším kulturním zařízením ve městě. Restauraci provozovala například společnost Imit, pak ji převzaly Kulturní a informační služby města Přerova. Před současným nájemcem zde od ledna roku 2019 byl Hotel Jana. Společnost měla v plánu podnikat v Mešťáku pět let, ale po roce a čtvrt smlouvu ukončila.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky restaurace, městský dům, zavřeno, provozovatel, radnice, Přerov, energie, HOTEL JANA a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Restaurace v přerovském Městském domě je zavřená. Provozovatel neunesl růst cen energií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.