Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Lidé ze Zábřehu a Šternberka mohou opět soutěžit o nejkrásnější květinou výzdobu

Lidé ze Zábřehu a Šternberka mohou letos opět soutěžit o nejkrásnější květinou výzdobu. Podmínkou je, že květiny musí být vidět z veřejného prostranství. V Zábřehu jde o pátý a ve Šternberku již o dvacátý čtvrtý ročník oblíbené soutěže.

"Hlásit se mohou nejenom občané Šternberka a místních částí, ale také všichni, kteří mají na území města provozovny, obchody, místa pro podnikatelskou činnost nebo firemní areály. Jedinou podmínkou je, že květinová výsadba musí být viditelná z veřejného prostranství," uvedla mluvčí města Irena Černocká.

Nejkrásnější květinovou výzdobu čtyřiadvacátého ročníku soutěže chce Šternberk ocenit na podzimním venkovském trhu začátkem září a se souhlasem výherce zveřejnit také na stránkách města. Na oceněné čekají dárky a diplom.

Šumperk trápí poškozování zeleně. Na nenechavce můžete upozornit strážníky, apeluje vedení města

S nenechavými návštěvníky či obyvateli města mají v Šumperku starosti pracovníci komunálních služeb při údržbě veřejných prostor. Podle zástupců městského úřadu si někteří lidé pletou záhony se zelení s bezplatným květinářstvím a výsadba se musí...

Zábřežská radnice vyhlásila pátý ročních soutěže, do které se mohou hlásit nejenom občané Zábřehu a místních částí, ale také všichni, kteří mají na území města provozovny, obchody nebo firemní areály. Stejně jako v předchozích letech bude město hodnotit několik kategorií. Přihlášku může podat i osoba, která květiny přímo nepěstuje, ale zná vlastníka a získá jeho souhlas. 

"Už tradičně chceme ocenit milovníky květin a nadšené zahrádkáře, kteří se podílejí na atraktivním vzhledu našeho města. Samozřejmě se těšíme, že se přihlásí účastníci minulých ročníků. Pokud nemáte možnost svoji květinovou výzdobu vyfotit, neváhejte nás kontaktovat na telefonu 736 153 427," vyzvala mluvčí zábřežské radnice Lucie Mahdalová.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Zábřeh

Štítky květiny, výzdoba, soutěž, Zábřeh, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé ze Zábřehu a Šternberka mohou opět soutěžit o nejkrásnější květinou výzdobu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.