Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Z lesoparku Hloučela zmizela dřevěná lavice na posezení. Někdo ji spálil na nepovolené ohništi

Z lesoparku Hloučela u Prostějova zmizela dřevěná lavice na posezení. Někdo ji opodál spálil na nepovoleném ohništi. Celá lokalita byla navíc plná odpadků. Město na Hloučele muselo zlikvidovat celkem dvě ohniště, kde vysadí zeleň. Viníkům hrozí pokuta až několik desítek tisíc korun.

"Nejen, že šlo o nepovolené ohniště s velkým množstvím odpadků, navíc byl jako dřevo na podpal použit městský mobiliář, a to dřevěná lavice na posezení. Plochy po odstraněných ohništích budou zavezeny zeminou, zarovnány a následně osázeny zelení," zlobil se náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (Pévéčko).

Návštěvníci lesoparku zde v minulosti založili celkem dvě nelegální ohniště, která museli pracovníci odboru správy a údržby majetku města odstranit. Ačkoliv pršelo, rozdělávání ohně ve volné přírodě a zejména v blízkosti stromů je podle náměstka nezodpovědné a nebezpečné, neboť hrozí požár. 

Prostějov plánuje novou cyklostezku na Hloučele. Zkoumá trasu, která by ušetřila zeleň

Na nový úsek cyklostezky v biokoridoru Hloučela v Prostějově, která propojí výpadovku na Olomouc s Vrahovicemi, se mohou těšit zdejší cyklisté. Radnice nyní zkoumá novou trasu, která by byla levnější a padlo by jí za oběť méně stromů. Ochránci...

"Žádáme návštěvníky lesoparku Hloučela, aby zde či na jiných veřejných prostranstvích na území města Prostějova nezakládali ohniště, nerozdělávali otevřený oheň a pro občerstvení využívali služeb oficiálních provozoven," vyzval v tiskové zprávě náměstek.

Budování ohnišť a posezení na veřejných prostranstvích bez souhlasu města je podle Městská policie Prostějov přestupek, za který hrozí pokuta v řádu až desítek tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky ohniště, zákaz, lavice, posezení, Hloučela, Prostějov, Jiří Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z lesoparku Hloučela zmizela dřevěná lavice na posezení. Někdo ji spálil na nepovolené ohništi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.