Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Nová vyhláška zakáže bezdomovcům v Prostějově žebrání u nádraží, v parku nebo u supermarketů

U vlakového nádraží či u supermarketů, na náměstích a v parcích v Prostějově, kde bezdomovci často poměrně agresivním způsobem po kolemjdoucích požadují peníze, bude zakázané žebrání. Prostějovské zastupitelstvo schválilo vyhlášku, která to zakazuje.

V centru Olomouce bude od nového roku zakázána konzumace alkoholu

V historickém centru Olomouce bude od 8. ledna příštího roku opět zakázáno pití alkoholu na veřejném prostranství. Zastupitelstvo dnes schválilo úpravu městské vyhlášky, která pro centrum Olomouce zruší plošnou výjimku ze zákazu zavedenou kvůli...

Ředitel Městské policie Prostějov Libor Šebestík zastupitelům řekl, že díky nové vyhlášce budou moci strážnici odebírat vyžebrané peníze. Lidem, kteří se peněz dožadují, bude navíc ve správním řízení hrozit pokuta. "Největším trestem pro ně ale bude, že pokud budou vymáhat peníze či různé věci po občanech, tak jim je zabavíme a propadnou městu," podotkl Šebestík, podle kterého se toto opatření v jiných městech osvědčilo.

Opoziční zastupitel Pavel Dopita (SPD) upozornil, že žebrání se rozmáhá nejen u prostějovských nádraží, ale i v okolí supermarketů. Schválená vyhláška proto zakazuje žebrání i v okruhu 100 metů kolem velkoplošných prodejen a obchodních domů.

"U prodejny Lidl jsem byl nedávno nevybíravým způsobem požádán o peníze. Dříve bezdomovci žebrali tiše, nyní se peněz dožadují hlasitěji. U mě dotyčný neuspěl, ale pokud tam bude dítě nebo žena s kočárkem, tak ti pro zachování klidu často peníze dají. Bezdomovce tak utvrdí v tom, že jejich agresivní chování nese ovoce," podotkl zastupitel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky bezdomovec, žebrání, zákaz, vyhláška, nádraží, supermarket, Prostějov, peníze, Pavel Dopita, Lidl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová vyhláška zakáže bezdomovcům v Prostějově žebrání u nádraží, v parku nebo u supermarketů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.