Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na přerovských hřbitovech budou nová urnová místa, jejich pronájem podraží na osm set korun za rok

Jednašedesát nových urnových míst za půl milionu korun vznikne na hřbitovech v Přerově a v některých místních částech. Vzhledem k rostoucím cenám stavebního materiálu však jejich pronájem podraží. Cena na rok se zvýší o 200 korun na 800 korun.

Možnost posledního rozloučení v přírodě. Na olomouckém hřbitově vzniká Les vzpomínek

Hřbitovy města Olomouce připravují nový prostor, kde se budou moci pozůstalí rozloučit se svými nejbližšími. Na neředínském hřbitově vzniká "Les vzpomínek". Nové pietní místo bude doplněno o kamennou zeď i umělecká díla.

"Vzhledem k rostoucím cenám stavebního materiálu stoupla i částka na vybudování jednoho urnového místa. Zatímco v minulosti to byly čtyři a půl tisíce korun, dnes je to osm tisíc. Proto je nutné přizpůsobit roční cenu pronájmu na osm set korun oproti dřívějším šesti stovkám," potvrdil radní Přerova Michal Zácha (ODS).

Zájem o urnová místa podle přerovských technických služeb, které hřbitovy spravují, roste. V současné době je urnových míst nedostatek, město proto jejich počet zvýší, a to nejen přímo v Přerově, ale i v místních částech.

"První už jsou na hřbitově v Čekyni, kde vzniklo šest nových míst určených k uložení urny a další se chystají. Do konce roku 2023 bude v Dluhonicích, Penčicích, Lověšicích a v Předmostí vystavěno po pěti místech a na hlavním hřbitově jich bude pětatřicet," upřesnil Miloslav Dohnal z přerovského magistrátu.

Přerov kromě toho chystá i další investice na hřbitovech. "Aktuálně se zabýváme projektovou dokumentaci na chodníkové trasy v urnovém háji, připravují se opravy stávajících kontejnerových stání a pracujeme také na revitalizaci zeleně," dodal v tiskové zprávě radní Zácha.

Kolik je míst posledního odpočinku v Přerově?
Na hřbitově v Přerově je 7809 hrobů, z toho 2888 urnových.
Na hřbitově v Předmostí je 587 hrobů, z toho 13 urnových.
Na hřbitově v Lověšicích je 188 hrobů, z toho 16 urnových.
Na hřbitově v Dluhonicích je 152 hrobů, z toho 14 urnových.
Na hřbitově v Čekyni je 174 hrobů, z toho 27 urnových.
Na hřbitově v Henčlově je 147 hrobů, z toho 23 urnových.
Na hřbitově v Penčicích je 301 hrobů, z toho 2 urnové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky hřbitov, urnové místo, pronájem, cena, výstavba, Přerov, Michal Zácha, ODS, Přerov VII-Čekyně, Přerov V-Dluhonice, Přerov XIII-Penčice, Přerov III-Lověšice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na přerovských hřbitovech budou nová urnová místa, jejich pronájem podraží na osm set korun za rok  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.