Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Šumperské akvacentrum zdražilo, ceny se zvedly také v Prostějově, Přerově nebo Hranicích

Šumperské akvacentrum zdražilo vstupné v krytém bazénu a wellness. Ceny zvýšily například také lázně v Prostějově, plovárna v Hranicích na Přerovsku nebo přerovský bazén. Důvodem je především rostoucí cena energií. Ceny vstupného se zvýšily v průměru o 10 až 30 procent.

Hodinové vstupné pro dospělé v šumperském akvaparku podražilo o 15 korun, ze 110 na 125 korun, vstup pro děti do 15 let je vyšší o deset korun, a stojí tak 85 korun, o stejnou částku podražilo i vstupné pro seniory, studenty a držitele průkazu ZTP, kteří nově zaplatí za hodinové plavání 95 korun.

"Důvodem jsou zvýšené náklady na údržbu budovy a především enormní nárůst cen energií. Abychom snížili náklady, zkoušeli jsme o hodinu zkrátit provozní dobu, to se však neosvědčilo, protože úspory nebyly tak vysoké, jak jsme očekávali. Rozhodli jsme se proto vrátit k původní provozní době a zároveň navýšit ceny," uvedl vedoucí akvacentra František Pohl.

Ceny se zvedají v Šumperku také pro vstup na wellness, dospělý návštěvník zaplatí od úterý do čtvrtka 230 a od pátku do neděle 250 korun. V tomto případě bude zdražení o 30 korun.

Ceny se zvýšily i v prostějovských lázních. "Od 1. ledna jsme zdražili veškeré ceny v lázních o zhruba 20 procent z důvodu vzrůstu cen energií. Elektřina vzrostla o 122 procent a plyn o 54 procent. Už v loňském roce jsme omezili vytápění chodeb a veřejných prostor budovy. O zhruba jeden stupeň jsme snížili i teplotu vody a bazénové haly," řekl jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša

Vstupné do prostějovských lázní zdraží o pětinu. Náklady enormně vzrostly, vysvětluje radnice

Od příštího roku lidé za vstup do prostějovských lázních zaplatí více peněz. Radnice kvůli zdražování energií zvýší vstupné o pětinu. Zároveň vzrostou i ceny pronájmu Společenského domu v centru města, ve kterém se pořádají kulturní a společenské...

V Přerově se zvedla cena vstupného od začátku roku o 15 procent. Dospělý nyní zaplatí za hodinu 80 korun, dvě hodiny jej vyjdou na 150 korun. Loni hodinové vstupné stálo 70 korun. V Hranicích vstupné zdražilo od začátku roku o 30 procent, dospělí za hodinu zaplatí nyní 145 korun.

V olomouckém akvaparku naopak ceny vstupného zůstávají v letošním roce zatím beze změn. "Poslední úprava ceníku byla před letní sezonou v minulém roce, k další revizi dojde opět před letní sezonou. Provoz zařízení je bez omezení, žádná úsporná opatření, která by naše klienti pocítili, jako je omezení provozní doby, snižování teplot v bazénech, sprchách či vytápěných prostorech, jsme nezavedli a rovněž je nechystáme," řekl předseda představenstva společnosti Aquapark Olomouc Dalibor Přikryl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto jeseniky.cz

Štítky vstupné, zdražení, akvapark, lázně, Šumperk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperské akvacentrum zdražilo, ceny se zvedly také v Prostějově, Přerově nebo Hranicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.