Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jeseníky se radovaly ze sluníčka. Některá střediska měla výpadky, při těžbě spadl strom na elektrické dráty

Tisíce lyžařů přijelo o víkendu do Jeseníků užít si mrazivého, ale pěkného a slunečného počasí. Otevřeny jsou všechny sjezdovky, dobré podmínky měli i běžkaři. Některá střediska se potýkala s výpadky elektřiny, při těžbě totiž spadl strom na elektrické dráty.

Velkou návštěvnost neměly jen Jeseníky, ale výborné podmínky panovaly například i ve Hrubé Vodě na Olomoucku. Horní technická část velké sjezdovky dole přecházela v nenáročný a rovný svah, a na své si tak přišli všichni lyžaři. 

"Je tu nádherně, občas svítí i sluníčko, co více si přát. Sjezdovka je tak akorát na moje schopnosti," smála se v neděli kolem poledne jedna ze snowboardistek.

Vekou návštěvnost hlásilo středisko Přemyslov na Šumpersku. Zájem lyžařů byl i v neděli,  bohužel podle provozovatele střediska Jaroslava Podzimka pod areálem během těžby spadl strom na dráty vysokého napětí a celá oblast je nyní bez elektřiny. "Návštěvnost byla do této doby výborná, překvapilo nás, že na to, že je leden a ještě nejsou jarní prázdniny, je zájem obrovský. V pátek i v sobotu byla návštěvnost ohromná," řekl Podzimek.

Lidé se do areálu vydali ve velkém také v neděli. "Pod námi probíhala těžba a před 10:00 spadl strom na dráty vysokého napětí. Celá oblast Loučné, Kout a Přemyslova je tak bez elektřiny, bohužel opravit by se to mělo až kolem 15:00. Je to smůla, svítí slunce a je zde spousta sněhu," litoval Podzimek. Evakuace z lanovky nebyla potřeba díky nouzovému pohonu. Výpadek elektřiny po poledni zastavil na chvíli také provoz lanovky zhruba se stovkou lyžařů na Ramzové. Podle zástupkyně střediska Karly Treu se podařilo zhruba po 15 minutách situaci s energetiky vyřešit, a evakuace tak nebyla nutná.

Unikát v Kopřivné. Lyžaři už nebudou potřebovat čip ani kartu, stačí jim mobilní telefon

Lyžaři ve středisku Kopřivná v Malé Morávce v Jeseníkách už nebudou potřebovat plastový skipas nebo čip a nebudou už ani muset čekat ve frontách nebo platit zálohy za kartu. Resort spustil unikátní odbavovací systém, nyní stačí akorát...

Vysoká návštěvnost provázela tento víkend i Ski Karlov na Bruntálsku. "Dnes jsme to vyhodnotili jako skutečně první zimní den, doprovázený mrazivými teplotami a slunečným počasím. Je sedm stupňů pod nulou, sjezdovky jsou v perfektním stavu, vše je v provozu. Návštěvnost je také vysoká, lidé se vrátili do hor. Sníh už leží i mimo sjezdovky, na nich máme kolem 40 až 50 centimetrů a stále pokračujeme v zasněžování, abychom byli připraveni na druhý vrchol sezony, pololetní prázdniny," řekl v neděli zástupce střediska Boris Keka.

Spokojeni jsou s návštěvností i v Branné na Šumpersku. "Víkend je úplně super, sice v sobotu fučelo a lidé měli červené obličeje, ale byla to zas přírodní masáž zadarmo. Konečně jsou tady parádní zimní podmínky, na svazích je kolem půl metru sněhu, o víkendu ještě napadl poprašek. Podmínky jsou i pro běžkaře," řekl provozovatel střediska Rostislav Procházka. Výborné podmínky se slunečným počasím hlásilo i středisko Kraličák, které návštěvníky stále láká na třicetiprocentní slevu skipasů.

Podmínky se zlepšují také v níže položených střediscích, díky mrazivým teplotám a možnosti zasněžování se opět rozjelo o víkendu například středisko v Hlubočkách u Olomouce, lyžovalo se o víkendu také v Hrubé Vodě na Olomoucku i v areálu v Kladkách na Prostějovsku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski Aréna Karlov, Michal Šverdík

Štítky lyžování, podmínky, návštěvnost, počasí, rekreace, energie, hory, těžba, elektřina, strom, Jeseníky, okres Šumperk, jarní prázdniny, Přemyslov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeseníky se radovaly ze sluníčka. Některá střediska měla výpadky, při těžbě spadl strom na elektrické dráty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.