Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Envelopa hostí výstavu českého designu

PR článek

Moderní kancelářská budova Envelopa Office Center v Olomouci, která patří developerské skupině REDSTONE, hostí v polovině února nevšední výstavu Design Olomouc. České značky v Envelopě. V obřím proskleném atriu, kde sídlí i vyhledávané Bistro Paulus, se od 15. do 18. února představí se svými designovými kolekcemi tradiční české podniky, start–upy i další umělci a výtvarníci.

„Smyslem výstavy je přivést do Olomouce přední české značky, které pracují s designem a jejichž práce je oceňovaná doma i v zahraničí. Zároveň jsme vytipovali nastupující značky a startupy, které se teprve etablují na trhu. Každý rok také chceme návštěvníkům ukázat, jak vypadal design v našem regionu v minulém století, tentokrát jsme zvolili olomouckou čokoládovnu Zora,“ říká manažer projektu Pavel Vysloužil. Součástí expozice jsou i díla Jana Dostála, jednoho z nejzajímavějších českých sochařů současnosti.

A co dalšího návštěvníci uvidí? Kolekci hodinek Prim ze společnosti Elton hodinářská, pivní sklo od Pilsner Urquell, novinky od zlínské obuvnické firmy Vasky, lustry od sklářů z Lasvitu či studia Šípek&Špalek, kolekci betonových výrobků od společnosti Cementum, dětský vozík za kolo a odrážedla Kolofogo či ekologické hračky a stavebnicové prolézačky značky Antonie Emma.

Nápad na projekt Design Olomouc vznikl ve skupině REDSTONE krátce poté, co se na podzim roku 2021 otevřela budova Envelopa Office Center. „Nechtěli jsme, aby stylový prostor zůstal skryt před zraky veřejnosti. Naopak – aby se stal oblíbeným místem setkávání a kulturních a společenských akcí,“ řekl zakladatel skupiny REDSTONE Richard Morávek. Připomněl, že společnost pracuje na svých projektech s předními českými i zahraničními designéry a zároveň podporuje lokální start-upy, inovátory, umělce či sportovce. „Jsme přesvědčeni, že úspěch se má vracet, růst počtu úspěšných firem a etablovaných značek neznamená vzájemnou likvidační konkurenci, nýbrž motivaci, inspiraci a možnost synergií,“ doplnil.

Design Olomouc
České značky v Envelopě
15. - 18. února 2023
Atrium Envelopa Office Center, tř. Kosmonautů 1221/2a, Olomouc
Otvírací doba:
ST 15. 2. – 11:00 – 18:00
ČT 16. 2. – 11:00 – 18:00
PÁ 17. 2. – 11:00 – 15:00
SO 18. 2. – 10:00 – 18:00
Vstup ZDARMA

Ohodnoť článek

Štítky Envelopa, výstava, Olomouc, design, Redstone, projekt, Jan Dostál, Česká televize, Lasvit, Vasky, Pilsner Urquell

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Envelopa hostí výstavu českého designu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.