Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Noční vidění, drony i bitvy lodí. Interaktivní modelářská výstava ovládne olomoucké výstaviště

Do atraktivního světa propracovaných zmenšenin aut, letadel, lodí či stavební techniky zve i letos interaktivní výstava For Model na olomouckém výstavišti Flora. Organizátoři připravili pro 21. ročník celou řadu novinek, modelářské exponáty doplní také například přístroje pro noční vidění či neobvyklý vozový park. Akce populární zejména u rodin s dětmi je na programu třetí březnový víkend.

Jedna z největších akcí zaměřených na modelářství, sběratelství, hry, hračky a digitální technologie se na Výstavišti Flora v Olomouci koná od 17. do 19. března. „Naším cílem je přinášet návštěvníkům nové zážitky. Letos tak kromě oblíbených modelářských sekcí představíme zajímavé exponáty ze světa optiky, nočního vidění, netradičního vozového parku a unikátního televizního prostředí,“ přiblížila některé z novinek na letošní výstavě For Model manažerka projektu Lenka Weiserová.

Co bude s olomouckou tržnicí? Proces proměny může trvat i patnáct let, říká náměstek primátora

Jak naložit s cenným prostorem tržnice v centru Olomouce je podle náměstka olomouckého primátora Tomáše Pejpka prozatím předmětem otevřené debaty, variant je totiž celá řada. Ta optimální by měla vzejít z architektonické soutěže, která se začne...

Kromě nových bodů programu sází organizátoři i na osvědčené prvky. V pavilonu A bude opět lodním modelářům k dispozici rozhlehlá vodní plocha. „Tato část patří z pohledu návštěvníkům k těm nejatraktivnějším. V předem daných časech mohou sledovat, jak vodní hladinu brázdí majestátní plachetnice či několikametrové modely válečných letadlových lodí. Chybět nebudou ani oblíbené námořní bitvy doprovázené světelnými a kouřovými efekty,“ uvedla v tiskové zprávě Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

V části výstavy věnované leteckému modelářství půjde o letadla všech kategorií vybavená elektromotory i spalovacími motory. „Konkrétně budou k vidění civilní, vojenská a také akrobatická letadla, dále makety vrtulníků či větroně. Vše doplní volnočasové drony. Navazující expozice 3D tisku RC modelů letadel a příslušenství pro modeláře bude tento rok rozšířena o 3D tištěná pohyblivá zvířátka,“ doplnil mluvčí olomouckého výstaviště Michal Poláček.

Tisíce návštěvníků výstavy se mohou těšit také na autodráhy, hasičské modely, modely stavebních strojů a kamionů. V pavilonu E si již tradičně přijdou na své milovníci železničních modelů různých měřítek. Loňský jubilejní 20. ročník si nenechalo ujít přes patnáct tisíc lidí, což navíc po dvou letech covidových omezení znamenalo překonání dosavadního rekordu.

Interaktivní výstava For Model začíná každý den vždy v 9 hodin ráno. V pátek a v sobotu bude otevřená do 18 hodin, v neděli do 17 hodin. Cenově zvýhodněné vstupenky si mohou zájemci již nyní koupit na webových stránkách výstaviště, což navíc může přinést také rychlejší odbavení při vstupu do prostor akce.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Výstava, expozice, For Model, modeláři, Výstaviště Flora, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční vidění, drony i bitvy lodí. Interaktivní modelářská výstava ovládne olomoucké výstaviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.