Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Amazon odstartoval masivní nábor. Blíží se zahájení provozu obřího distribučního centra v Kojetíně

Internetový obchod Amazon hledá pro své nově budované distribuční centrum v Kojetíně na Přerovsku značné množství pracovníků. Skladiště obsluhované také robotickými systémy přejde do provozu od letošního června a v plném vytížení má nabídnout práci až dvěma tisícům lidí.

Amazon po přibližně dvou letech stavebních prací a dalších úprav dokončuje logistické centrum v lokalitě bývalých usazovacích nádrží kojetínského cukrovaru, kde vzniklo robotické distribuční centrum o půdorysné ploše 52 tisíc metrů čtverečních. Hodnota budovy se podle zhotovitelské firmy Panattoni pohybuje okolo pěti milliard korun. Díky čtyřem podlažím celková rozloha haly činí téměř 190 tisíc metrů čtverečních. Pro obsluhu rozsáhlého střediska potřebuje zaměstnance, kteří budou připravovat, balit a odesílat zákazníkům drobné položky jako knihy, elektroniku a spotřební zboží. „Zaměstnanci budou pracovat s inovativními technologiemi, včetně robotických jednotek, které jim budou pomáhat při každodenním vyřizování zákaznických objednávek,“ uvedl Noah Zyla ze společnosti Amazon.

Kojetín sníží daň z nemovitosti, kterou nedávno zvedl. Chce ušetřit místní firmy

S příchodem Amazonu, který v Kojetíně na Přerovsku buduje obří distribuční centrum, město nedávno pětinásobně zvýšilo daň z nemovitosti v průmyslových lokalitách. Po komunálních volbách se nové vedení radnice dohodlo, že daň opět sníží. Chce...

České zastoupení americké firmy nyní odstartovalo nábor zaměstnanců pro takzvané vstupní pozice. Kompletní pracovní nabídka je k dispozici na speciálním webu. Společnost avizuje nástupní hrubou mzdu pro zaměstnance na vstupních pozicích ve výši 190 korun na hodinu, u vedoucích týmů pak 225 korun na hodinu. Po plném uvedení do provozu plánuje Amazon nabídnout v Kojetíně práci až dvěma tisícům pracovníků. Těm chce od prvního dne nástupu poskytnout také balíček benefitů. „Ten kromě desetiprocentního bonusu ke mzdě dále zahrnuje například životní pojištění, penzijní připojištění, bezplatnou dopravu do zaměstnání, dotované stravování, slevy při nákupu na Amazon.de, návratový program pro rodiče na rodičovské, prodlouženou rodičovskou dovolenou a mnoho dalších, včetně inovativního programu Career Choice pokrývajícího 95 procent školného u vzdělávacích kurzů, dárkových poukazů a programu pomoci zaměstnancům,“ vyjmenoval Zyla.

Pro rok 2023 získal Amazon certifikát Top Employer. Podle náborového webu se pro vstupní pozice počítá na plném úvazku s režimem čtyřdenního pracovního týdne.

„Pro naše nové distribuční centrum jsme již přijali inženýry, IT profesionály, provozní manažery, odborníky na bezpečnost a ochranu zdraví i HR specialisty, nyní spouštíme nábor zaměstnanců na vstupní pozice, kteří budou připravovat, balit a odesílat zákaznické objednávky,“ uvedl Michal Šmíd, generální manažer společnosti Amazon pro Českou republiku s tím, že zaměstnanci na těchto pozicích nepotřebují žádné předchozí zkušenosti – Amazon poskytne veškerá potřebná zaškolení během takzvaného indikačního programu a školení na pracovišti.

Zahájení provozu logistického centram má dramaticky proměnit život v celém regionu. Na Kojetínsku již dříve například prudce vyskočily ceny nemovitostí a zároveň zmizel obchod s chudobou, kterým bylo město nechvalně proslulé.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Panattoni

Štítky Amazon, hala, distribuční centrum, Kojetín, nábor, práce, práce Kojetín, práce Amazon, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Rada

Tak se tam jistě těší na stovky kamionů a tisíce dodávek denně!

Sobota, 15. dubna 2023, 08:36Odpovědět

Amazon odstartoval masivní nábor. Blíží se zahájení provozu obřího distribučního centra v Kojetíně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.