Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Luboš Chlanda již pomohl stovkám studentů s výukou účetnictví. Nabízí i kompletní služby pro podnikatele

PR článek

Luboš Chlanda z Dolan u Olomouce své podnikání založil mimo jiné na tom, že pomáhá lidem, kteří mají problémy s výukou účetnictví. Kromě vedení účetnictví pro široké spektrum podnikatelské veřejnosti nabízí také doučování účetnictví pro středoškoláky a vysokoškoláky, kteří se připravují na testy, maturitu nebo zápočty.

Luboš Chlanda
737 398 236
jsem@luboschlanda.cz
Dolany 248
783 16 Dolany u Olomouce
luboschlanda.cz

Můžete popsat, jaké služby nabízíte a čím se lišíte od ostatních?
Nabízím široké spektrum služeb, především je to vedení účetnictví pro ziskové a neziskové organizace, podnikatelskou a nepodnikatelskou sféru a malé živnostníky. Druhým sektorem, který nabízím a kterým se liším od ostatních, je doučování účetnictví. Jde o přípravu středoškoláků a vysokoškoláků na maturitní zkoušky, testy a různé zápočty. Doučování nabízím po celý školní rok, ale pokud je potřeba, tak i přes prázdniny. Studenty mám z celé republiky, protože výuka může být osobní, ale i online. V současné době lektoruji také pro školu Populo, která nabízí širokou škálu předmětů. Pokud vím, moji klienti jsou spokojení, velkou výhodou je to, že jsem mladý a lidé, kteří potřebují doučovat, jsou také mladí. Tím pádem odpadá věková bariéra. Na svých webových stránkách mám například i takzvané účetní pexeso, kde si studenti mohou hravou formou procvičit a zopakovat své znalosti. Působím také na stránkách douciji.eu.

Kolik máte v současné době klientů a z jakého pocházejí spektra?
Studentů mám za celý školní rok kolem čtyřiceti, a pokud jde o zpracování a vedení účetnictví, tak momentálně mám kolem stovky klientů. Jsou to fyzické osoby, právnické osoby, mám jednu mateřskou školku, jeden ústav, dva spolky, jsou především z Olomouckého kraje. Mám ovšem i klienta z Hodonína nebo z Prahy. Měl jsem třeba cloudovou společnost, která nabízela služby po celém světě, takže jsme se setkal s různým typem zpracování DPH a daňového přiznání. Zabýval jsem se i účetnictvím, když společnost ohlásila likvidaci, nebo jsem se setkal s fúzí společností. Sídlím v Dolanech u Olomouce, jsem živnostník a jednatel právnické osoby Hodolanská účetní s.r.o. a na pomocné a administrativní práce mám dva zaměstnance.  

Můžete popsat, jak jste se vlastně k účetnictví a doučování dostal?
Celá myšlenka vznikla již na střední škole, kdy za mnou ve čtvrtém ročníku přišla kamarádka, že nerozumí účetnictví a potřebovala by to k maturitě zopakovat. Řekl jsem jí, ať přijde, že třeba můj výklad lépe pochopí. Byla z toho nadšená, a tak se zrodila myšlenka, že bych mohl nabízet nejen vedení účetnictví, ale i doučování. Začalo mě to bavit a dostal jsme také příležitost lektorovat jeden kurs, kam jsem nastoupil už rok po maturitě. V případě vedení účetnictví je ovšem pro středoškoláka podmínkou pětiletá praxe, aby jste dostal živnostenské oprávnění. Pomohla mi maminka jednoho mého studenta, která mi dala takzvané zaručení. To uplynulo minulý rok na jaře, kdy jsem se osamostatnil. Spektrum firem se postupně rozrůstalo, bylo to náročné, je to náročné, ale pokud práci milujete a baví vás, tak to děláte pro radost.

Za těch šest let, co podnikáte, jste získal i některá prestižní ocenění. Jak je vnímáte?
V roce 2020 jsem byl nominován na cenu Český Goodwill. Je to ocenění pro lidi, kteří něco úspěšně dělají. Nominoval mě tam jeden můj klient, kterému zpracovávám účetnictví. Minulý rok mě jiný klient navrhl do další prestižní soutěže Živnostník roku. V krajském klání jsem se umístil v top 10 a dostal jsem pozvánku na galavečer na Žofín do Prahy. Velmi si toho vážím, bylo to pro mě velké ocenění.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Podnikatelské soutěže Firma roku, Živnostník roku

Štítky Luboš Chlanda, Dolany, účetnictví, doučování, maturita, ocenění, Olomouc, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Chlanda již pomohl stovkám studentů s výukou účetnictví. Nabízí i kompletní služby pro podnikatele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.