Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Valachy Man u Bystřičky už se blíží. Registrujte se výhodněji do konce května

PR článek

Trasy pro zkušené sportovce, ale taky úplné začátečníky nebo děti. To vše letos opět nabídne Valachy Man, největší český triatlonový závod pro širokou veřejnost, který se uskuteční poslední víkend před prázdninami ve dnech 24. a 25. června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku.

Zapojte se taky a zažijte víkend naplněný sportem, koupáním a zábavou pro celou rodinu u oblíbené vodní nádrže na úpatí Beskyd. Díky trasám různorodé náročnosti je Valachy man závodem opravdu pro každého. A nezapomeňte: už jen do 31. 5. platí při on-line registraci výhodnější startovné.

„Valachy man má formát mini triatlonu a zvláště jeho krátká trasa je ideální pro hobíky a pro ty, kteří s triatlonem začínají. Pro mnohé bývá Valachy man vůbec první závodní zkušeností v tomto krásném sportu. Nahrává tomu i fakt, že se startuje intervalově, takže odpadá obava z hromadného startu do vody i ostych ze srovnávání s výkony ostatních sportovců na trati,“ zve hlavní organizátor Valachy mana Bohuslav Komín.

Pro zkušené sportovce je na Valachy manovi připravena hlavní - dlouhá trasa, která je navíc otevřená i štafetám. Pokud si tedy netroufáte na všechny tři disciplíny sami, můžete se domluvit s přáteli, nebo sestavit firemní štafetu s kolegy a kolegyněmi z práce.

Nově letos přibyla ještě třetí Xterra trasa pro milovníky náročných výzev. „Po letech, co Valachy mana pořádáme, jsme si v triatlonovém světě vybudovali pověst akce s kvalitní organizací a díky tomu letos dostali možnost stát se závodem Mistrovství ČR v terénním a součástí XTERRA evropského poháru. Letos tak přidáváme ještě jednu novou trasu s distancemi podle pravidel českého poháru a můžeme se u Bystřičky těšit na účast české triatlonové špičky a také mj. olympijské vítěze, bikera Jaroslava Kulhavého nebo Ironmana Petra Vabrouška. Současně je to příležitost pro kohokoli, kdo si s nimi chce poměřit síly. Do Xterra Valachy se může přihlásit kdokoli,“ doplnil Bohuslav Komín.

Tradiční součástí Valachy mana jsou i závody dětí. Ty nejmenší do 6 let závodí jen v běhu, ty starší se utkají ve všech třech disciplínách triatlonu na různě dlouhých trasách. Při přihlášení do 31. 5. platí zvýhodněné startovné dětí 200 Kč.

Pro sportovce, jejich doprovod a diváky se chystá také doprovodný program nebo after party s hudebním večerem na pláži, kde bude start, cíl i depo závodu. Zábavnou zónu tradičně chystá titulární partner DATART. Těšit se můžete i na živé vysílání ze závodu.

Bystřička je tradičně oblíbenou rekreační oblastí, díky tomu zde najdete různé možnosti ubytování a můžete se zdržet klidně celý víkend. Navíc i v blízkém okolí je co vidět a zažít.

Bude to rozhodně stát za to!

Více na webu valachytour.cz

Harmonogram Valachy mana
SOBOTA 24. 6. 2023
Dlouhý Valachy man (350 m plavání – 15 km horské kolo – 5 km trailový běh)
Štafeta (350 m plavání - 15 km horské kolo – 5 km trailový běh)
NOVINKA - XTERRA VALACHY OFFICIAL (XTERRA Evropský pohár a Mistrovství ČR - 1 500 m plavání - 30 km horské kolo - 10 km trailový běh)
NEDĚLE 25. 6. 2023
Krátký Valachy man (250 m plavání – 14 km kolo horské či trekingové – 3 km běh)
Dětský Valachy man (6 věkových kategorií - různé distance)
Co je ještě dobré vědět
Pořadatelé pojišťují dospělé závodníky na úraz a také na storno, díky tomu při náhlé nemoci či jiné události o startovné nepřijdete.
Součástí DATART Valachy tour jsou nejen závody, ale i možnost přípravy na sportovních kempech a dalších pobytech ve Spa hotelu Lanterna Velké Karlovice. Letos se chystají: Sebekoučink s Marianem Jelínkem (9. – 12. 7.), Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem (27. – 30. 7.) a Běžecká škola Miloše Škorpila (11. – 14. 10.).

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Valachy Man, Bystřička, okres Vsetín, plavání, triatlon, horské kolo, Datart, Petr Vabroušek, Česko, Ironman, Beskydy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Valachy Man u Bystřičky už se blíží. Registrujte se výhodněji do konce května  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.